Illustration for article titled Lázár János a magyar tolvajpolitika Patrick Batemanje lett

Egész nyárom düböröghetnek a fideszes pénznyomdák az éjjel is piát árusító kormánytrafikokban.

Advertisement

Lázár János a kormányzat azon kevés vezetői közé tartozik, aki időről időre szeret hosszabb, őszinte hatású interjúkat adni, nemcsak jobbos lakájlapoknak, amikben egy értelmes, gondolkodó, akár a hibáit is belátó politikus képét igyekszik felfesteni. Ha nem próbálna jófejkedni, csak egy sima fideszes lenne, így viszont a legcinikusabb pénzpumpáló.

Amit most a trafikügyben meghúzott, az a gátlások olyan fokú hiányáról árulkodik, hogy Lázár egycsapásra a magyar politika Patrick Batemanje lett. Nagyszerű lesz tudósítani arról, amikor megtalálják a baltával feltrancsírozott fideszes haverjait a kamrában! Nem volt elég, hogy a dohánygyáros spanjával iratta meg a törvényt, ami alapján kiépítették a Fidesz pártfinanszírozó trafikhálózatát, nem volt elég, hogy a látszatra sem vigyázva osztották ki a boltokat, nem volt elég, hogy a dohánygyáros haver érdekköre minimum 500-as nagyságrendben kapott trafik alakú ingyenpénz-nyomdákat. Most még azt is meg merte húzni, hogy egy apró törvénymódosítással éjszakai alkoholárúsítási jogot adott a Fidesz-pénzjegynyomdáknak, azokban a kerületekben és településeken is, ahol este 10 után mindenki másnak tilos piát árulnia. A csúcs pedig az a színjáték, hogy egy érzékeny kereszténydemokrata azonnal módosító indítványt nyújtott be, amit, óriási meglepetésükre, csak szeptemberben lehet tárgyalni, hiszen addig nem ül össze a Parlament, így egész nyáron, az igazi piaszezonban, végig düböröghetnek a nyomdagépek.

Advertisement

A nem a Fidesz pártpénzszerző láncolatába tartozó, civil kisboltoknal és éjjelnappaliknak ezek után két választásuk van: vagy csalnak, kockáztatva a brutális büntetés vagy bezárást, vagy mosolygva veszik a szájukba a nemzeti színűre festett rozmárpéniszt.

Share This Story

Get our newsletter