Illustration for article titled Lázár: A legfontosabb, hogy a különadók rendszere megmaradjon

Adó adó adó. Adó adó adó adó adó. Adó adó adó adó adó adó adó adó. Lázár János miniszterelnökség-ügyi miniszterelnökség-miniszter az adókról beszélt a rádióban.

Advertisement

A reklámadó marad, a kormány legfontosabb célkitűzése, hogy a különadók rendszere megmaradjon - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden reggel.

Kénytelenek azon gondolkozni

Közölte, hogy az EBRD-vel és az Erste Bankkal is olyan megállapodást kötöttek hétfőn, hogy a bankadó marad, az összege csökken. Ugyanígy van ez a reklámadóval is, az Európai Bizottság kérése, instrukciói alapján kénytelenek azon gondolkodni, hogy mennyi legyen az adó, de az nem lehet vita tárgya, hogy legyen vagy ne legyen – szögezte le. „Reklámadó lesz, az a kérdés, hogy mennyit fognak fizetni a cégek” – fogalmazott. Hozzátette: a legmagasabb reklámadó Ausztriában van, ott 5 százalékos általános kulccsal.

Advertisement

Leszögezte, fogalmazott, majd kifejtette

Kifejtette: a miniszterelnök és a frakció felhatalmazása alapján a feladata az, hogy az Európai Bizottság által reklámadó ügyben indított, Magyarországot várhatóan elmarasztaló eljárások megelőzése érdekében tárgyaljon a reklámadó fizetésre kötelezettekkel, közöttük az RTL Klub tulajdonosával, a Bertelsmann-csoporttal. Konkrétumokról még nem tudott nyilatkozni, mivel február 24-én fogadja a csoport első emberét Orbán Viktor miniszterelnök. Tájékoztatása szerint a Miniszterelnökségnek és a Bertelsmann-csoportnak kész javaslata van a csoportot vezető elnök és a miniszterelnök számára. A tárgyalások idejét firtató kérdésre azt felelte, hogy azok lassan befejeződnek.

Advertisement

Forrás: MTI; fotó: Shutterstock

Share This Story

Get our newsletter