Ad√≥ ad√≥ ad√≥. Ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥. Ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥ ad√≥. L√°z√°r J√°nos minisztereln√∂ks√©g-√ľgyi minisztereln√∂ks√©g-miniszter az ad√≥kr√≥l besz√©lt a r√°di√≥ban.

A rekl√°mad√≥ marad, a korm√°ny legfontosabb c√©lkitŇĪz√©se, hogy a k√ľl√∂nad√≥k rendszere megmaradjon - mondta L√°z√°r J√°nos, Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter a Kossuth R√°di√≥ 180 perc c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban kedden reggel.

Kénytelenek azon gondolkozni

K√∂z√∂lte, hogy az EBRD-vel √©s az Erste Bankkal is olyan meg√°llapod√°st k√∂t√∂ttek h√©tfŇĎn, hogy a bankad√≥ marad, az √∂sszege cs√∂kken. Ugyan√≠gy van ez a rekl√°mad√≥val is, az Eur√≥pai Bizotts√°g k√©r√©se, instrukci√≥i alapj√°n k√©nytelenek azon gondolkodni, hogy mennyi legyen az ad√≥, de az nem lehet vita t√°rgya, hogy legyen vagy ne legyen ‚Äď sz√∂gezte le. ‚ÄěRekl√°mad√≥ lesz, az a k√©rd√©s, hogy mennyit fognak fizetni a c√©gek‚ÄĚ ‚Äď fogalmazott. Hozz√°tette: a legmagasabb rekl√°mad√≥ Ausztri√°ban van, ott 5 sz√°zal√©kos √°ltal√°nos kulccsal.

Advertisement

Leszögezte, fogalmazott, majd kifejtette

Kifejtette: a minisztereln√∂k √©s a frakci√≥ felhatalmaz√°sa alapj√°n a feladata az, hogy az Eur√≥pai Bizotts√°g √°ltal rekl√°mad√≥ √ľgyben ind√≠tott, Magyarorsz√°got v√°rhat√≥an elmarasztal√≥ elj√°r√°sok megelŇĎz√©se √©rdek√©ben t√°rgyaljon a rekl√°mad√≥ fizet√©sre k√∂telezettekkel, k√∂z√∂tt√ľk az RTL Klub tulajdonos√°val, a Bertelsmann-csoporttal. Konkr√©tumokr√≥l m√©g nem tudott nyilatkozni, mivel febru√°r 24-√©n fogadja a csoport elsŇĎ ember√©t Orb√°n Viktor minisztereln√∂k. T√°j√©koztat√°sa szerint a Minisztereln√∂ks√©gnek √©s a Bertelsmann-csoportnak k√©sz javaslata van a csoportot vezetŇĎ eln√∂k √©s a minisztereln√∂k sz√°m√°ra. A t√°rgyal√°sok idej√©t firtat√≥ k√©rd√©sre azt felelte, hogy azok lassan befejezŇĎdnek.

Forrás: MTI; fotó: Shutterstock