This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Láttál valaha annyira részegnek tűnő politikust, mint Gyurcsány?

Illustration for article titled ​Láttál valaha annyira részegnek tűnő politikust, mint Gyurcsány?

A látszat gonosz dolog, a nyilván porszáraz Facebook Ferenc a késő éjjeli vereségbeszéden nem nagyon tudta egyik szavát a másikba ölteni.

Advertisement

Ha nem voltál ébren hétfőre virradóra, nagy dologból maradtál ki, de most pótolhatod. Klasszikus vereségbeismerő beszédet volt kénytelen elmondani a kormányváltónak szánt összefogás, ki is álltak az MSZP, az Együtt, a PM, a Liberálisok és a DK vezetői, és mindenki mondott valamit. Mesterházy vádolt és nem gratulált, Bajnai önostorozott és nem gratulált, Fodor diadalt érzékelt, Gyurcsány pedig dünnyögve makogott, és billegve hallgatott nagyokat.

Én magam általában képtelen vagyok 3 percesnél hosszabb videókat végignézni, de itt annak ellenére odaragadtam több, mint 6 percre, hogy egyszer már élőben is láttam a produkciót. Az ATV felvételén 7:25-nél kezdődik a boldogság, majd egyre fokozódik, hogy 13:41-nél, a kásás elköszönésnél érjen a csúcsra.

Advertisement

Gyurcsány Ferenc persze nem az első olyan magyar politikus, aki a munkájával járó stresszre úgy reagál, mintha keményen ráivott volna. A műfaj nagy klasszikusa volt Szekeres Imre honvédelmi miniszter, itt van például a legendás Gripen-beszéde:

Horn Gyula az "egyedül vagyunk, Tibor"-ral szállóigét alkotott:

A KDNP-s Puskás Tivadar az összeakadó nyelv Paganinije:

Kategórián kívüli híres versenyzó a szintén KDNP-s Pálffy István, aki egy MSZP-s képviselőtársának beszéde közben viselkedett úgy, hogy ha nem maga mondja, hogy józan, bárki csaprészegnek nézte volna.

Advertisement

Ha emlékszel a felsoroltakhoz hasonlóan józan, de megtévesztően részegszerű politikusi teljesítményre, oszd meg velünk!

Share This Story

Get our newsletter