Illustration for article titled Láttál már valaha is fakopáncson lovagoló minimenyétet?

Én még nem, és ezzel a képpel szemben is elég szkeptikus vagyok. Egyébként az emlős nem utazni akart a madáron, hanem meg akarta ölni és meg is akarta enni őt. Kevés sikerrel.

A képet az essexi Martin Le-May készítette. A feleségével sétáltak, amikor valami visongásra lettek figyelmesek a távolban. Aztán Le-May a távcsövén keresztül látta, hogy egy madár ugrál és csapkodja a szárnyait egy csoport nyírfa közelében. Mire a távcsövet lecserélte a fényképezőjére, a madár felszállt, és feléjük kezdett repülni. Ekkor látták, hogy egy kis emlős van a hátán, és hogy a fakopáncs az életéért küzd. A madár 25 méterrel előttük landolt, a két ember jelenléte egy pillanatra elvonta a menyét figyelmét, és a fakopáncs végül meg tudott lógni.

Advertisement

Nekem a képen a madár és a menyét is kitömött állatnak tűnik, de igazából nem láttam még közelről se fakopáncsot, se menyétet, úgyhogy franc tudja. A fotómanipulációra utaló egyértelmű jeleket különben nem látok. Az ITV oldalán van még pár kép, az io9 is összegyűjtött néhány érvet, hogy miért lehet igazi a fotó, de a Business Insider és a Time is hozta. Úgyhogy mondjuk azt, hogy igazi. Szerintetek?

Share This Story

Get our newsletter