J√°tsszunk! Ez vajon egyetlen szem√©lyre szabott p√°ly√°zat-e? Vagy csak h√ľlyes√©g? Filmterjeszt√©si referenst keres a Nemzeti Digit√°lis Arch√≠vum. K√∂z√©pfok√ļ latin nyelvvizsg√°val. A bevezetŇĎ h√°tral√©vŇĎ r√©sz√©t hadd t√∂ltsem nevet√©ssel: muhahahahahaha.

A nap legviccesebben átlátszó pályázatát igazán szép munkakör betöltésére írta ki a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet. A feladat a nemzeti filmvagyonba tartozó alkotások terjesztése.

Szindb√°d, Ver az √∂rd√∂g a feles√©g√©t, S√°t√°ntang√≥: csupa-csupa minŇĎs√©gi alkot√°s, Mucius Scaevola nyilv√°n alig v√°rja, hogy le√ľlhessen egy kisk√≥l√°val meg egy kukoricacsipsszel, √©s minŇĎs√©gi magyar filmet n√©zzen. Egy√©bk√©nt is az a helyzet, hogy Amerika tel√≠tett , az √°zsiai piac ugyan veszett√ľl nŇĎ, de nem fekszik a gyomr√°nak a magyaros st√≠lus, Afrika fizet√©sk√©ptelen, √≠gy gyakorlatilag t√©nyleg csak a latin piac marad a terjeszked√©sre. Ňźk viszont val√≥s√°ggal zab√°lj√°k a magyar filmet! Itt van a kezemben egy h√°l√°lkod√≥ lev√©l Marcus Aureliust√≥l, amiben azt √≠rja, hogy az online kritkusok ostob√°k, szerinte a Coming Out kurva vicces. Mindenn√©l t√∂bbet mond az is, hogy a Pesti Est alap√≠t√≥i inform√°ci√≥im szerint titokban egy √ļj, latin nyelvŇĪ mŇĪsor√ļjs√°g ind√≠t√°s√°n dolgoznak.

Advertisement

Mert ha mindez nem lenne igaz, azt kéne gondolnom, hogy vagy megbuggyantak digitáliséknál, vagy olyan pályázatot írtak ki, aminek egyetlen ember felelhet meg a világon.

update: Jobban megn√©ztem, √©s kider√ľlt, hogy √∂sszesen hat filmterjeszt√©si referenst keresnek az int√©zetbe. √Čs a k√©p m√©g bizarrabb, mint elsŇĎ l√°t√°sra tŇĪnt. A hatb√≥l ugyanis kettŇĎn√©l felt√©tel a k√∂z√©pfok√ļ C nyelvvizsga. K√©t leendŇĎ munkat√°rsnak el√©g, ha csak alapszinten gagyognak latinul, ŇĎk nyilv√°n nem fognak t√°rgyalni, csak ott vigyorognak a kŇĎasztaln√°l, √©s a t√≥g√°jukat birizg√°lj√°k. KettŇĎtŇĎl viszont k√∂z√©pfok√ļ skadin√°vnyelv-tud√°st k√∂vetelnek meg, saj√°tos m√≥don √ļgy, hogy mindegy, melyik skandin√°v nyelvrŇĎl van sz√≥.

Advertisement

A tippért örök hálám Timinek.