Az új slágere állítólag Bieber művészi újjászületéséről tanúskodik, és a lelkét is beleteszi, de leginkább csak ugyanúgy nyöszörög benne, mint bármelyik másik számában. Már megint meztelen a király?!

Advertisement

A Where Are Ü Now című dalban Bieber ráadásul csak fícsöringel, hiszen azt Skrillex és Diplo alkalmi duója, a Jack Ü nevű formáció jegyzi, és már csak ezért sem érdektelen: őket kettőjüket nevezhetjük talán az évtized elektronikus popzenéje legmeghatározóbb alakjainak is. Más kérdés, hogy ez nem biztos, hogy dicséret, különösen nem Diplo esetében, aki néhány éve még tényleg izgalmas dolgokkal tűnt fel, de mostanra ő lett az új Timbaland, gyakorlatilag a csapból is ő folyik, a mai mainstream pop legtúlhasználtabb producereként.

A Where Are Ü Now februárban jelent meg single-ként, de most készült hozzá csak egy akár gagyinak is nevezhető videoklip, a dalról pedig igen pozitívan írnak a befolyásos site-ok: a Pitchfork szerint minden szempontból váratlan, és ha meghallgatod, végre elhiszed, hogy Justin Biebernek vannak valódi érzései, a Stereogum úgy fogalmaz, hogy “meglepően jó”, a dalt az év tíz eddigi legjobb száma közé soroló Billboard szerint pedig “ez az a Justin Bieber, akire vártunk: érzelmes, sebezhető és okos is annyira, hogy együttműködjön az elektronikus zene két legmegbízhatóbb mesterével.”

Advertisement

Ehhez képest mit hallunk? Ugyanolyan árenbís, autotune-nal agyoneffektezett vinnyogást, mint bármelyik korábbi Bieber-slágerben, miközben van benne egy keleties dallam, amitől le kéne hasalnunk, hogy Diplo mekkora zseni. Biztos nem én vagyok a célcsoport, de ez nagyon nem jó, na.

Ráadásul most nézem, hogy az EDM-sztár (bár 2-3 éve azért nagyobb névnek számító) Deadmau5 is velem ért egyet. Bár mondjuk már ő is 34 éves :(

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter