Lány vagy fiú? Itt a Cink nagy névtesztje

Illustration for article titled Lány vagy fiú? Itt a Cink nagy névtesztje

Megjelent az adható utónevek legfrissebb listája. Durvuló világunkban a neve alapján meg nem mondod senkiről, hogy kiscsaj vagy fiú. Vagy mégis? Próbáld ki!

Advertisement

Kapolcs vagy Ozora legyen? Kovács Frodó vagy Kovács Gandalf? A moden szülőnek rengeteg húsbavágó kérdésre kell választ adnia. De a modern nemszülő helyzete sem könnyű. Összefut az utcán a haverral, aki hármasiker-kocsit tol, benne a kis Móka, Nolen és Nétus. Na, mit mondasz, milyen aranyos kislányok? Vagy fiúcskák? Vagy ez is, az is? Na és ha Cseresznye, Fahéj és Gyömbér szorítja ökölbe a kezét a takaró alatt, az lány- vagy fiúbuli?

Eleve az élet legkínosabb helyzeteinek egyike, amikor riadtan nézed a barátod nagy, lila fejű, ordító kölykét, valamit már nagyon kéne mondanod, de érzed, hogy ha learanyoskisfiúzod a nyáladzó Aglentet, oszt kiderül, hogy lány, mindennek vége lesz.

Advertisement

A legfrissebb hivatalos utónévlista alapján az embernek az az érzése, hogy sosem volt még ennyiféle magyar keresztnév, de ez inkább azért lehet, mert régebben te is gyerek voltál, és minek lapozgattál volna utónévkönyvet. Az viszont tuti, hogy a liberálisok nőt és férfit összemosó aknamunkájának köszönhető, hogy minden elbizonytalanodott.

Az oké, hogy Kosról és Nelzonról világos, hogy melyik térfélen játszanak. Na de ki gondolná, hogy a Manchester United-kedvelő magyar családok kedvence, a Valencia-Veron-csatársor mindkét tagja kislány? Betojni azért nem kell, a fius családoknak ott van Csatár, Mateusz, Raul, Romárió, vagy Ronaldó. Rajongsz a jobboldali sajtóért? Most már Frankának is nevezheted a gyerekedet, na de ez is lánynév. Ugyanakkor az új névlistának köszönhető, hogy ha fiaid lesznek, és kísérletező a kedved, próbálkozhatsz az Elton-Turul testvérpárral is. Vajon van-e akkora nyertese a fülkeforradalomnak, aki a fiúikreinél a jól bevált Orbán-Semjén-duónál marad?

Advertisement

Jó, a 2010-es évek legnagyobb nyertesei a Gyűrűk Ura-fanatikusok, akiknek, ha fiúk születik, lehet Frodójuk, Gandalfjuk, Boromirjük, ha meg kisklányuk, akkor az lehet Árven, Moira, Rúna vagy Tünde, esetleg mindezek együtt. A névlista bővülését a goás anyák heves ördögbotrázással ünnepelhetik, hiszen szerencsés esetben összejöhet nekik az Ozora-Szalvia lányikerpár.

De elég a kalandozásból, jöjjön a teszt. Először egy 25 névból álló vegyes listával melegíthetsz be, itt, a mai kor szellemének megfelelően minimum kétharmados teljesítmény kell a teszt abszolválásához. Utána jön az Elitliga, a névérzék igazi próbája.

Advertisement

Ez volt a bemelegítés, és akkor most jöjjön a nagydöntő az Elitligában:

Share This Story

Get our newsletter