Lantos Gábor a saját pénzéből figyeli a napfogyatkozást a Feröereken

Illustration for article titled Lantos Gábor a saját pénzéből figyeli a napfogyatkozást a Feröereken

Délelőtt pörgött végig az interneten a hír, hogy az MTVA a maga kis 80 milliárd forintos költségvetése keretében saját tudósítót küldött az egzotikus Feröer-szigetekre, hogy megfigyelje a holnap délelőtti – ott az itteninél sokkal menőbbnek ígérkező – napfogyatkozást.

Advertisement

Tény, hogy a rádiós Lantos Gábor a fenti link tanúsága szerint annak is látszott – mármint tudósítónak –, nem csoda, hogy a posztmodern-gonzóliberális digitális platformok/portálok és a tumblr-ezők ez egészen elképesztő típusú kommentárokkal fogadták a jelenséget. Nekem viszont kételyeim támadtak, egyrészt ennyire hülyék nem lehetnek alapon, másrészt pedig, mert pontosan tudom, hogy az ősrádiós Lantos gyakran utazgat összevissza, amiről amúgy az én közreműködésemmel – vagyis főszerkesztésem idején – létrehozott origós Indulási Oldalon rendszeresen be is szokott számolni.

Úgyhogy feltettem a kérdést Jónás István rádiós főnöknek, hogy mi a helyzet ebben az ügyben, aki ezt válaszolta: Lantos Gábor szabadságon van, utazását saját zsebének terhére szervezte.

Advertisement

Nos, ennyit tettem ma a tényfeltáró újságírás előmozdításáért.

A Feröer-szigeteken amúgy most olyan az idő, amilyennek a mellékelt képen látszik. Nem szívesen lennék Lantos Gábor helyében. Holnapra ráadásul havazást ígérnek!

Share This Story

Get our newsletter