Lady Gaga a popzene Gyurcsány Ference

Az énekesnő végigmeztelenkedte az elmúlt pár hetet. Most itt az új videója. Meg is kérdeztünk gyorsan egy Gaga-szakértőt.

Lang Ádám, a Quart.hu zenekritikusa, rockzenész, fesztiválszervező és üzletember a következőket mondta a 27 éves énekesnő új, Artpop című albumának első kislemezdaláról, az Applause-ról:

Nagyon úgy tűnik, hogy Lady Gaga visszatér az első lemeze szintipopos hangzásához, hangszereléséhez. Kevésbé bombasztikus, mint a Born This Way viccesen epikus témái. Ugyanígy a heavy metálos külsőségek helyére is visszatért Warhol és Bowie okos, művészies popesztétikája. Magam részéről én teljesen hülyeségnek tartom azt a művészetfilozófiát, amit az Applause körvonalaz, és ami a kritika helyett a rajongást helyezi előtérbe. Viszont Lady Gaga igazából nem a fenti művészek hagyományát viszi tovább, hanem sokkal inkább a Michael Jackson-féle kattant-kánon része. Az Edge Of Gloryval ugyan már előtte az egyszerű, mégis Gaga-klip poént, így az Applause esetében ennek már kisebb a hírértéke. Viszont láthatjuk Gagát vagy tíz különféle perszóna: boszorkány, mágus, művész stb. képében, amely szerepeknek később még nyilván lesz valami kifutása.

Advertisement

Ezután Ádám a popzene Gyurcsány Ferencének nevezte, amin jót mulattam.

Na, de mit mondanak a tapsért élő Gagáról a Cink olvasói?

Share This Story