Laci bácsi űrhajójával megyünk a Marsra

Illustration for article titled Laci bácsi űrhajójával megyünk a Marsra

A 69 éves nyugdíjas üzemmérnök az őszi ufókonferencián fogja bemutatni az űrhajóját, ami tárcsák belső erejével fog elrepíteni minket a vörös bolygóra, írja a Bors.

Advertisement

Laci bácsi tizenéves korában látott először azonosítatlan repülő tárgyat, azóta megszállottja a témának, kereste, kutatta a földönkívülieket, aztán az indiai Kandarija Mahadéva-templom tárcsái megihlették, és rájött, hogy azok segítségével ki lehet fejleszteni egy hatékony csillagjárót, de nem is húzom tovább, hadd mondja el a tervező maga az ötletét:

Az ebben forgó tömegek egymásra merőleges tengelyek körül foroghattak. Ezzel olyan belső erőket lehet mesterségesen generálni, ami a rendszert gyorsítani vagy fékezni tudja. Hatalmas előnyük, hogy nem elégetett üzemanyag tolja előre a járművet, hanem belső erők működtetik. Ez a csillagokhoz vezető út, mert egyébként a hajtóanyag mennyisége behatárolja a lehetőségeinket.

Advertisement

Laci bácsi, aki egyébként megszólalásig hasonlít Tarr Bélára, egyelőre csak egy makettet rakott össze, de ősszel be fogja mutatni az űrhajót. Szerinte a masinával két hét alatt el lehet majd jutni a Marsra.

Állítása szerint még senki nem nézte bolondnak.

Fotó: Birton Szabolcs / borsonline.hu

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter