‚ÄúNix ugribugri, v√©gigdolgozzuk a h√°tral√©vŇĎ h√°rom √©vet‚ÄĚ ‚Äď adta ki a jelsz√≥t a Fidesz aktivist√°inak Tapolc√°n. R√°ad√°sul nem is elŇĎsz√∂r nixezett, hanem legal√°bb m√°sodszor: ment m√°r ez egyszer az internetad√≥ visszavon√°sakor is a r√°di√≥ban. Tudod, honnan van ez a sz√∂veg? √Čs hogy mit jelent?

A szállóigévé vált mondat teljes egészében így hangzik eredetiben:

Nicht ugri-bugri, hanem langsam spazieren!

Moldova Gy√∂rgy kamionosokr√≥l sz√≥l√≥, A p√©nz szaga c√≠mŇĪ k√∂tet√©ben olvashat√≥. Ha nagyon fiatal vagy, √©rdemes tudnod, hogy a kommunizmus idej√©n a kamionosok voltak az √©let kir√°lyai, akik b√°rmikor behozhattak porn√≥√ļjs√°got, ban√°nt, nejlonharisny√°t √©s Milka csokit. Eleve √°lland√≥an Nyugatra j√°rtak, ahol ilyen sztorik estek meg vel√ľk:

A m√°sodik t√∂rt√©net: a kamionos felszedett egy nŇĎt, akitŇĎl nemcsak cs√≥kokat kapott, hanem egy bizonyosfajta bogarat is, mely egy√°ltal√°n nem magas, hanem ink√°bb lapos egy kicsit. A kamionos bemegy a patik√°ba gy√≥gyszer√©rt, a patikus nem √©rti pontosan, hogy mirŇĎl van sz√≥, ez√©rt bolhaport aj√°nl, de a kamionos csak r√°zza a fej√©t. ‚Äď Nicht ugri-bugri, hanem langsam spazieren!

Azt hiszem, egy m√©g n√°lam is b√°trabb √©s elhivatottabb politol√≥gusra v√°r annak kifejt√©se, hogy ennek f√©ny√©ben hogyan kell √©rtelmezn√ľnk Orb√°n Viktor szavait.

Advertisement

  • Ezzel vallotta be, hogy m√©gis v√°ls√°gban van a p√°rt, de annyira, mintha megtetvesedett volna a t√∂ke?
  • Vagy az ellenz√©k lenne a lapostetŇĪ, √©s a Fidesz a p√©nisz?
  • Vagy csak a szem√©remszŇĎrzet?
  • Esetleg Tapolca a Magyars√°g Szem√©remdombja?
  • De ki a patikus?

Ezernyi k√©rd√©s, semmi v√°lasz. Most van sz√ľks√©g az igazi fotelelemzŇĎkre. Ha √©rteni v√©led az √∂sszef√ľgg√©seket, oszd meg vel√ľnk a vil√°gmagyar√°zatodat!