This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kurt Cobain lánya sose szerette a Nirvanát

Illustration for article titled Kurt Cobain lánya sose szerette a Nirvanát

Frances Bean Cobain szerint az apja abba halt bele, hogy a világ elvárta tőle, hogy teljes egészében feláldozza magát a művészete oltárán.

Advertisement

Kurt Coban 22 éves lányával a Rolling Stone készített interjút, a Montage of Heck című dokumentumfilm bemutatója alkalmából, melynek Frances Bean (a képen anyjával, Courtney Love-val) volt a producere. A Cobain-lány képzőművészként aktív, most pedig először beszélt nyilvánosan az apjához fűződő viszonyáról.

Mindjárt a legérdekesebb információ, hogy nem nagyon szereti az apja zenekarát: “Remélem, megbocsátják ezt nekem a Universal promóciós osztályán. De sokkal jobban szeretem a Mercury Revet, az Oasist vagy a Brian Jonestown Massacre-t, a grunge színtér nem izgat.”

Advertisement

De azért mond két Nirvana-számot, amit kedvel: a Territorial Pissings és a Dumb, utóbbi hallatán mindig sírnia kell, mert kihallatszik belőle, hogy az apja mennyire alkalmatlannak érezte magát arra, hogy egy generáció hangjának tekintsék.

Frances Bean tizenöt éves korában szembesült azzal, hogy az apja egyszerűen megkerülhetetlen: “Ha az autóban ülök, és bekapcsolom a rádiót, akkor is ott az apám. Sokkal inkább jelen van, mint az életében, és a kultúránk megszállottja a halott zenészeknek. Imádunk szobrot emelni nekik. Ha csak egy férfi lett volna a sok közül, aki a lehető legszörnyebb módon hagyta volna ott a családját... De nem. Ő arra inspirálta az embereket, hogy szobrot emeljenek neki, hogy Szent Kurtként tekintsenek rá.”

Advertisement

Azt is elmondta, hogy a még élő Nirvana-tagok mennyire megdöbbentek, amikor nemrég találkoztak vele, hiszen a gesztusai és a hangja is nagyon emlékeztett őket Kurtre. A Montage of Heck c. film szerinte egy új Kurt Cobaint mutat majd meg a közönségnek, nem azt, akiről a legendák szólnak, hanem amilyen tényleg volt, és azt is reméli, eloszlat majd pár tévhitet az apjával kapcsolatban.

A filmet az HBO mutatja majd be május 4-én Amerikában. Kurt Cobain holttestét tegnap volt 21 éve, hogy megtalálták, miután napokkal azelőtt öngyilkos lett.

Advertisement

Fotó: AP Images

Share This Story

Get our newsletter