This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kumin Ferenc megpróbálta Tumblren nyomatni a kormánypropagandát, nem kellett volna

Kumin Ferenc hagyományos blogger korában már majdnem egyeduralkodó volt a nagyon béna orbánista bloggerek piacán, amikor jött a szövegeiben Orbán Viktort mint homoerotikus ikont szerepeltető G. Fodor Gábor, és letaszította a nyalótrónról, mire a nem elég tüzes politológust kárpótlásként kinevezték nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárnak. Kumin nem az a fajta, aki munka nélkül venné föl a fizetését, nemzetközi kommunikációs offenzívájának részeként a telitalálatnak bizonyult Facebook-oldala mellett tumblres blogot indított.

Advertisement

De mint az MSZP példája is mutatta nemrég, a webkettes politikai akciókkal vigyázni kell, például azért, mert a felhasználók bármikor beleköphetnek a kampánylevesbe. Ez történt Kuminnal is, aki friss tumblogjában a kormányzati híreket igyekszik angolul megmagyarázni a Magyarország iránt érdeklődő mikroblogger-tömegeknek. Illetve heveskedve támadja "Magyarország ellenségeit". És miket magyaráz! Az utolsó előtti posztjában például azt, hogy Matolcsyval konzervatív megközelítésű jegybankelnököt kapott Magyarország! Nem tréfálok, ott van angolul, hogy "All of these indicators — public debt, budget deficit, current account balance and trade balance in particular — are showing positive trends reflecting a conservative approach that has set lowering debt and deficits as a goal. It’s safe to say we can expect similarly conservative, cautious leadership from Matolcsy in the future as central bank governor." Szegény naiv külföldiek, ha tudnák, hogy ezt még a Fidesz Politikai Bizottságának tagjai sem gondolják így!

Hát lehet, hogy szegény naiv külföldiek mégis meg fogják tudni, mert a tumblerezők nem hagyták annyiban, és máris megcsinálták a szintén angol nyelvű Kumin Ferenc Hazudik blogot "Mi történik igazából Magyarországon" tagline-nal. Ha nem csak fellángolás, akkor Kumin felkötheti a közpénzből szőtt gatyáját, itt ugyanis sorra veszik a posztjait és "a valóság ezzel szemben az" alapállásból pontról pontra, állításról állításra elmesélik az angolul beszélőknek, amit a tagline ígér.

Advertisement

A webkettes papírba csomagolt kormánymaszlag hatékonyságát mutatja, hogy a pont egy hete létrehozott Facebook-oldalnak már 30 lájkolója van! Azaz már 31, mert én is belájkoltam.

Share This Story

Get our newsletter