Kumin Ferenc hagyom√°nyos blogger kor√°ban m√°r majdnem egyeduralkod√≥ volt a nagyon b√©na orb√°nista bloggerek piac√°n, amikor j√∂tt a sz√∂vegeiben Orb√°n Viktort mint homoerotikus ikont szerepeltetŇĎ G. Fodor G√°bor, √©s letasz√≠totta a nyal√≥tr√≥nr√≥l, mire a nem el√©g t√ľzes politol√≥gust k√°rp√≥tl√°sk√©nt kinevezt√©k nemzetk√∂zi kommunik√°ci√≥√©rt felelŇĎs helyettes √°llamtitk√°rnak. Kumin nem az a fajta, aki munka n√©lk√ľl venn√© f√∂l a fizet√©s√©t, nemzetk√∂zi kommunik√°ci√≥s offenz√≠v√°j√°nak r√©szek√©nt a telital√°latnak bizonyult Facebook-oldala mellett tumblres blogot ind√≠tott.

De mint az MSZP p√©ld√°ja is mutatta nemr√©g, a webkettes politikai akci√≥kkal vigy√°zni kell, p√©ld√°ul az√©rt, mert a felhaszn√°l√≥k b√°rmikor belek√∂phetnek a kamp√°nylevesbe. Ez t√∂rt√©nt Kuminnal is, aki friss tumblogj√°ban a korm√°nyzati h√≠reket igyekszik angolul megmagyar√°zni a Magyarorsz√°g ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎ mikroblogger-t√∂megeknek. Illetve heveskedve t√°madja "Magyarorsz√°g ellens√©geit". √Čs miket magyar√°z! Az utols√≥ elŇĎtti posztj√°ban p√©ld√°ul azt, hogy Matolcsyval konzervat√≠v megk√∂zel√≠t√©sŇĪ jegybankeln√∂k√∂t kapott Magyarorsz√°g! Nem tr√©f√°lok, ott van angolul, hogy "All of these indicators ‚ÄĒ public debt, budget deficit, current account balance and trade balance in particular ‚ÄĒ are showing positive trends reflecting a conservative approach that has set lowering debt and deficits as a goal. It‚Äôs safe to say we can expect similarly conservative, cautious leadership from Matolcsy in the future as central bank governor." Szeg√©ny naiv k√ľlf√∂ldiek, ha tudn√°k, hogy ezt m√©g a Fidesz Politikai Bizotts√°g√°nak tagjai sem gondolj√°k √≠gy!

H√°t lehet, hogy szeg√©ny naiv k√ľlf√∂ldiek m√©gis meg fogj√°k tudni, mert a tumblerezŇĎk nem hagyt√°k annyiban, √©s m√°ris megcsin√°lt√°k a szint√©n angol nyelvŇĪ Kumin Ferenc Hazudik blogot "Mi t√∂rt√©nik igaz√°b√≥l Magyarorsz√°gon" tagline-nal. Ha nem csak fell√°ngol√°s, akkor Kumin felk√∂theti a k√∂zp√©nzbŇĎl szŇĎtt gaty√°j√°t, itt ugyanis sorra veszik a posztjait √©s "a val√≥s√°g ezzel szemben az" alap√°ll√°sb√≥l pontr√≥l pontra, √°ll√≠t√°sr√≥l √°ll√≠t√°sra elmes√©lik az angolul besz√©lŇĎknek, amit a tagline √≠g√©r.

A webkettes papírba csomagolt kormánymaszlag hatékonyságát mutatja, hogy a pont egy hete létrehozott Facebook-oldalnak már 30 lájkolója van! Azaz már 31, mert én is belájkoltam.