Kumin Ferenc eddigi legszánalmasabb húzása

A Magyarország külföldi tekintélyét romboló figurák egyik legfélelmetesebbike, a lexikonnyi hosszúságú, száraz, angol nyelvű mikroblog-posztokkal támadó Kumin helyettes államtitkár tisztára megkergült. Angol nyelven, totál idegeneknek leprázza a szárszói találkozó résztvevőit.

Szárszón aztán tényleg köszörülheti a nyelvét az ember, a szárszói vendégek minden pocskondiázást megérdemelnek, mert nem elég, hogy személyesen ők engedték ki a politikai karanténból a kommunistákat a kilencvenes évek legelején, de észre sem veszik, hogy mostanra ők lettek a hatékony Orbán-ellenes politizálás legnagyobb akadályai. De mindezzel együtt extra hülyének kell lenni, hogy valaki a Szárszó-jelenségről angolul próbáljon győzködni idegeneket, akiknek fingjuk sincs arról, hogy mit jelent. Ráadásul úgy, hogy az összes résztvevő közül pont azt a két embert próbálja lekaraktergyilkolni, akiknek a neve jó eséllyel mond is valamit az elképzelt európai olvasónak. Heller Ágnest és Konrád Györgyöt, a két, politikai oldaltól függetlenül világszerte elismert magyar értelmiségit.

Advertisement

A poszt végén Kumin még a szokásos, nem gyenge átlagánál is sokkal ostobább érvelést vezet elő. Azzal jön ugyanis, hogy a nyugati média rólunk szóló cikkei azért olyan elfogultak, mert ilyen alakokat kérdeznek meg forrásként, mint ez a Konrád, aki ugyan jó író, de politikailag pontosan tudni, hol áll. Ezzel érvel pont ő, Kumin Ferenc, aki propagandistaként kapja a fizetését a kormánytól. Akinek ezzel az Orbán Viktor által fizetett írásával az volt a célja, hogy személyükben tegye hiteltelenné a magyar kormányt kritizálókat.

Share This Story

Get our newsletter