A Magyarorsz√°g k√ľlf√∂ldi tekint√©ly√©t rombol√≥ figur√°k egyik legf√©lelmetesebbike, a lexikonnyi hossz√ļs√°g√ļ, sz√°raz, angol nyelvŇĪ mikroblog-posztokkal t√°mad√≥ Kumin helyettes √°llamtitk√°r tiszt√°ra megkerg√ľlt. Angol nyelven, tot√°l idegeneknek lepr√°zza a sz√°rsz√≥i tal√°lkoz√≥ r√©sztvevŇĎit.

Sz√°rsz√≥n azt√°n t√©nyleg k√∂sz√∂r√ľlheti a nyelv√©t az ember, a sz√°rsz√≥i vend√©gek minden pocskondi√°z√°st meg√©rdemelnek, mert nem el√©g, hogy szem√©lyesen ŇĎk engedt√©k ki a politikai karant√©nb√≥l a kommunist√°kat a kilencvenes √©vek legelej√©n, de √©szre sem veszik, hogy mostanra ŇĎk lettek a hat√©kony Orb√°n-ellenes politiz√°l√°s legnagyobb akad√°lyai. De mindezzel egy√ľtt extra h√ľly√©nek kell lenni, hogy valaki a Sz√°rsz√≥-jelens√©grŇĎl angolul pr√≥b√°ljon gyŇĎzk√∂dni idegeneket, akiknek fingjuk sincs arr√≥l, hogy mit jelent. R√°ad√°sul √ļgy, hogy az √∂sszes r√©sztvevŇĎ k√∂z√ľl pont azt a k√©t embert pr√≥b√°lja lekaraktergyilkolni, akiknek a neve j√≥ es√©llyel mond is valamit az elk√©pzelt eur√≥pai olvas√≥nak. Heller √Āgnest √©s Konr√°d Gy√∂rgy√∂t, a k√©t, politikai oldalt√≥l f√ľggetlen√ľl vil√°gszerte elismert magyar √©rtelmis√©git.

A poszt v√©g√©n Kumin m√©g a szok√°sos, nem gyenge √°tlag√°n√°l is sokkal ostob√°bb √©rvel√©st vezet elŇĎ. Azzal j√∂n ugyanis, hogy a nyugati m√©dia r√≥lunk sz√≥l√≥ cikkei az√©rt olyan elfogultak, mert ilyen alakokat k√©rdeznek meg forr√°sk√©nt, mint ez a Konr√°d, aki ugyan j√≥ √≠r√≥, de politikailag pontosan tudni, hol √°ll. Ezzel √©rvel pont ŇĎ, Kumin Ferenc, aki propagandistak√©nt kapja a fizet√©s√©t a korm√°nyt√≥l. Akinek ezzel az Orb√°n Viktor √°ltal fizetett √≠r√°s√°val az volt a c√©lja, hogy szem√©ly√ľkben tegye hiteltelenn√© a magyar korm√°nyt kritiz√°l√≥kat.