Az Ipsos el√©gg√© kisz√ļrt Balla P√©terrel √©s azokkal, akik egy Indiegogo-kamp√°nyban dobtak √∂ssze k√∂zel f√©lmilli√≥ forintot, hogy megtudj√°k, mit sz√≥lnak az emberek a vas√°rnapi z√°rva tart√°shoz. A c√©g ugyanis tŇĎl√ľk f√ľggetlen√ľl is elv√©gzett egy hasonl√≥ k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°st.

Advertisement

ErrŇĎl pedig ‚Äď m√°rmint, hogy am√ļgy is tervbe van v√©ve a kutat√°s ‚Äď nem t√°j√©koztatt√°k a megrendelŇĎt, aki √©pp a hi√°nyt akarta p√≥tolni, r√°ad√°sul a saj√°t eredm√©nyeiket f√©l nappal kor√°bban hozt√°k nyilv√°noss√°gra, mint hogy elk√ľldt√©k volna a megrendelt eredm√©nyeket, √≠rj√°k Balla P√©ter√©k. Igaz, semmilyen szerzŇĎd√©sszeg√©s vagy ilyesmi nem t√∂rt√©nt, hiszen k√©t f√ľggetlen kutat√°sr√≥l van sz√≥. Az egyikben azt k√©rdezt√©k az emberektŇĎl, hogy egyet√©rtenek-e a boltok vas√°rnapi z√°rva tart√°s√°val, a m√°sikban azt, egyet√©rtenek-e azzal, hogy vas√°rnaponk√©nt tov√°bbra is nyitva legyenek az √ľzeletek.

A k√©t kutat√°s eredm√©nye egybev√°g, az emberek jelentŇĎs r√©sze ink√°bb nyitva tartan√° az √ľzleteket a h√©t utols√≥ napj√°n is. Na nem mintha k√ľl√∂n√∂sebb belesz√≥l√°suk lenne a dologba.