Én ebben az évtizedben kevés dolgot várok annyira, mint a képregényalbumot, amiben Ady, Babits és Kosztolányi loccsantják szét a századelő Budapestjére támadó élőhalottakat. A kiadóknak nem ért annyit, most kiderül, az olvasóknak megéri-e.

Babits Mihály születésnapjának előestéjén A New York Kávéház vendégei egyik pillanatról a másikra elátkozott élőhalottakká válnak, akik válogatott kegyetlenséggel törnek a kevés túlélő életére. Úgy tűnik az egész épületben csak Babits Mihály, Ady Endre, Tóth Árpád, Kosztolány Dezső, Karinthy Frigyes és egy szerencsés pincérnő nem alakult át vagy vált áldozattá. Egyelőre.

A hét kötet alatt hőseink, revolvertűzön, szerelmen és áruláson keresztül fedik fel a történtek okát és megoldását, mindezt olyan neves vendégszereplőkkel, mint Csáth Géza, Móricz Zsigmond és Juhász Gyula.

Advertisement

Ezzel a szöveggel fokozta a várakozásainkat Csepella Olivér szinte az elviselhetelenségig 2012-ben, amikor a világ elé tárta zseniális képregényötletét, illetve a hétfüzetesre tervezett széria bevezető darabját. A csírájában is brilliáns ötletről a Cink írt először, aztán hála istennek az egész hazai sajtó felkapta a témát.

De mint most kiderül, még az általános érdeklődés sem volt elég egy olyan kiadói albumszerződéshez, ami eleget fizetne ahhoz, hogy a mester egy évig csak ezzel foglalkozzon. Csepella ezért most a projekt Facebook-oldalán jelentette be, hogy most ősszel közösségi finanszírozással megpróbálja összeszedni az összeget, és ha az összejön, neki is ül, 2015-ben pedig végre igazán megismerhetjük az agyloccsantó Kosztolányit.

Advertisement

A részletek még nem ismertek, amint többet tudunk, megírjuk.

Share This Story

Get our newsletter