√Čn ebben az √©vtizedben kev√©s dolgot v√°rok annyira, mint a k√©preg√©nyalbumot, amiben Ady, Babits √©s Kosztol√°nyi loccsantj√°k sz√©t a sz√°zadelŇĎ Budapestj√©re t√°mad√≥ √©lŇĎhalottakat. A kiad√≥knak nem √©rt annyit, most kider√ľl, az olvas√≥knak meg√©ri-e.

Babits Mih√°ly sz√ľlet√©snapj√°nak elŇĎest√©j√©n A New York K√°v√©h√°z vend√©gei egyik pillanatr√≥l a m√°sikra el√°tkozott √©lŇĎhalottakk√° v√°lnak, akik v√°logatott kegyetlens√©ggel t√∂rnek a kev√©s t√ļl√©lŇĎ √©let√©re. √ögy tŇĪnik az eg√©sz √©p√ľletben csak Babits Mih√°ly, Ady Endre, T√≥th √Ārp√°d, Kosztol√°ny DezsŇĎ, Karinthy Frigyes √©s egy szerencs√©s pinc√©rnŇĎ nem alakult √°t vagy v√°lt √°ldozatt√°. EgyelŇĎre.

A h√©t k√∂tet alatt hŇĎseink, revolvertŇĪz√∂n, szerelmen √©s √°rul√°son kereszt√ľl fedik fel a t√∂rt√©ntek ok√°t √©s megold√°s√°t, mindezt olyan neves vend√©gszereplŇĎkkel, mint Cs√°th G√©za, M√≥ricz Zsigmond √©s Juh√°sz Gyula.

Ezzel a sz√∂veggel fokozta a v√°rakoz√°sainkat Csepella Oliv√©r szinte az elviselhetelens√©gig 2012-ben, amikor a vil√°g el√© t√°rta zseni√°lis k√©preg√©ny√∂tlet√©t, illetve a h√©tf√ľzetesre tervezett sz√©ria bevezetŇĎ darabj√°t. A cs√≠r√°j√°ban is brilli√°ns √∂tletrŇĎl a Cink √≠rt elŇĎsz√∂r, azt√°n h√°la istennek az eg√©sz hazai sajt√≥ felkapta a t√©m√°t.

Advertisement

De mint most kider√ľl, m√©g az √°ltal√°nos √©rdeklŇĎd√©s sem volt el√©g egy olyan kiad√≥i albumszerzŇĎd√©shez, ami eleget fizetne ahhoz, hogy a mester egy √©vig csak ezzel foglalkozzon. Csepella ez√©rt most a projekt Facebook-oldal√°n jelentette be, hogy most ŇĎsszel k√∂z√∂ss√©gi finansz√≠roz√°ssal megpr√≥b√°lja √∂sszeszedni az √∂sszeget, √©s ha az √∂sszej√∂n, neki is √ľl, 2015-ben pedig v√©gre igaz√°n megismerhetj√ľk az agyloccsant√≥ Kosztol√°nyit.

A részletek még nem ismertek, amint többet tudunk, megírjuk.