Illustration for article titled Közismert dilis levelét érthette félre a szerencsétlen Hír Tv

Az év vicce: a Hír Tv azért támadta meg az ellenzéki tüntetésen felszólaló tanárnőt, mert összekeverték valakivel, akit ugyanúgy hívnak. De nem is ez az igazi poén! Hanem az, hogy a másik Nagy Emíliát Borbély József, Magyarország Apostoli Kormányzója jelentette fel.

Advertisement

A dupla csavar: a Hír Tv annak idején műsort is készített a feljelentett N. E.-vel.

Fantasztikus történetet sikerült összeraknom az előbb a civil ellenzékieket zaklató Hír Tv-ről, amiből kiderül: a kormány sajtókápói olyan elszántsággal akarják besározni a gazdinak kellemetlen állampolgárokat, hogy a saját szempontjukból fontos részletekre sem figyelnek, totál idiótát csinálva ezzel magukból.

Advertisement

Azzal kezdődött, hogy elolvastam a Magyar Narancs mai interjúját a Hír Tv stábja által a diákjai előtt, a tanári szobában letámadott Nagy Emíliával. Jellemző apróság: a Hír Tv az iskolába be nem engedett stábja úgy jutott be az épületbe, hogy – Nagy állítása szerint – a portán azt hazudták, meg van beszélve vele az interjú. De nem ez a lényeg, hanem hogy Nagy elmeséli:

NE: (…) Ekkor elmentek, és körülbelül fél óra múlva értesültünk, hogy utólag engedélyt kértek a KLIK-től, ebből derült ki, hogy a vádemelésről akarnak kérdezni.

magyarnarancs.hu: Ami állítólag csalás miatt történt.

NE: Semmi ilyesmiről nem tudok, pedig ha így lenne, azt egy hosszú nyomozásnak kellett volna megelőznie, engem már többször ki kellett volna hallgatni. Ettől függetlenül csodálkoznék, ha a kisujjukból szopták volna ki. Inkább arra tippeltem kezdettől fogva, hogy a neten rengeteg Nagy Emília van, fene tudja, kinek van vaj a füle mögött. Aztán egy barátnőmmel rájöttünk, mit találhattak, valóban van a neten egy dokumentum Nagy Emíliáról, akit csalással vádolnak (erről a legfőbb ügyésznek írt, 2011-es levélről van szó – T. Sz.). De ő teljesen más ügyekkel foglalkozik, nem tudom, hogyan gondolhattak rám. Én maximum krétákkal tudnék csalni.

Advertisement

Igen, nekem is az volt az egyik talány, hogy egy tanár mivel tudna csalni.

A Narancs-interjú végigolvasása után megnéztem azt a bizonyos, online is megtalálható, csalás miatti feljelentést Nagy Emília ügyében. Majdnem kiesett a kezemből a laptop. A dokumentum első pillantásra egy minden formai követelménynek megfelelő feljelentés. A tárgya az, hogy a feljelentő szerint a szolnoki illetőségű Nagy egy rakás hitelkárosultat, illetve saját cégébe, a Várholding Kft.-be beszervezett ügynököt csapott be.

Advertisement
Illustration for article titled Közismert dilis levelét érthette félre a szerencsétlen Hír Tv

De ha az ember tovább olvas, a feljelentés szövege egyre furcsább és zagyvább lesz, ami odáig fokozódik, hogy a feljelentő megfenyegeti Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy ha nem cselekszik, akkor a Központi Nyomozó Ügyészség vezetőjével viteti be bűnpártolásért.

Advertisement
Illustration for article titled Közismert dilis levelét érthette félre a szerencsétlen Hír Tv

Na de ki ír ilyen bizarr hangulatú, a legfőbb ügyészt börtönnel fenyegető feljelentéseket?

Advertisement

Nem más, mint Borbély József, Magyarország Apostoli kormányzója, aki két évvel ezelőtt átvette a hatalmat Magyarországon, kiseprűzve Orbán Viktort és az egész parlamenti demokráciát, visszaállítva a király nélküli királyságot, és új pénzt is bevezetett, szentkorona néven.

Borbély József jól ismert és közkedvelt, igen szórakoztató, habókos, de ártatlan figurája a magyar közéletnek. Nekem újságíróként az egyik legcsodálatosabb riportélményem volt, amikor egy szép március eleji napon felmehettem a Várba, ahol az Apostoli Kormányzó teljes komolysággal bemutatta a kormányát. Itt egy részlet, ha eddig nem ismerted a nemzeti dilipolitika legviccesebb mozgalmát, olvasd el az egészet!

Advertisement

Borbély József végre elkezdi a beszédét. Elmeséli, hogy ő volt a Tempó, vagyis Tiszta Energiával Magyarországért nevű párt elnöke, mígnem 2009. június 13-án hajnalban "arra nem ébredtem, hogy Magyarország királyság." Bármelyikünket megzavarna egy ilyen hír, de Borbély dicséretesen hamar ráeszmélt arra, hogy nemcsak királyság van, de pont ő az "önkéntes kormányzó". Kár, hogy nincsenek itt dánielpéterista nénik, mert ők biztos örömmel hallanák, hogy 2011. november 11-én véget ért a kettős hatalom időszaka, a Kormányzó visszahelyezte jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot, Orbán Viktor pedig azóta nem más, mint egy amúgy is illegitim párt elnöke.

December 28-án Kecskeméten a Kormányzó felavatta az Apostoli Magyar Királyság Kormányzói Hivatalát, egyben betiltotta minden magyarországi párt működését. Ha ez nem lett volna elég, idén február 25-én partra szállt Visegrádon és bátor gerillaakcióval levonta a köztársasági zászlót.

Advertisement

Rögzítsük akkor, hogy az a "feljelentés", ami alapján a Hír Tv elkezdte Nagy Emília tanárnő közvélemény előtti bemocskolását:

  1. egy közismert habókos írásműve
  2. ami, ha fel is tesszük, hogy egy egész kortárs tévészerkesztőségből senki sem ismeri Borbély József és a Tempó párt nevét, tele van nyilvánvaló bizarrságokkal
  3. eleve egy teljesen másik emberről szól

A sztori ellenőrzését úgy végeztem, hogy egy darab Google-keresés első találataként megkaptam a Borbély által feljelentett Nagy Emília mobilszámát, és az előbb fel is hívtam. Azonnal felvette, és remekül elbeszélgettünk. Először is tisztáztuk azt az eddigre eléggé nyilvánvaló tényt, hogy ő nem azonos a tüntetésen felszólaló Naggyal, és nem tanár, hanem cégtulajdonos. (Nem járult hozzá, hogy a mára Tisza Korona névre átkeresztelt cég weboldaláról iderakjam a fényképét, de ott a link, te is megnézheted, hogy nem azonos a civil szónokkal.)

Advertisement

Másodszor, igen, tudott Borbély zavaros feljelentéséről, de az ügyben a hatóságok annak idején nem léptek semmit, nem volt nyomozás, nem hallgatták meg, amin nem is csodálkozott, hiszen szerinte a feljelentés egy értelmezhetetlenül zavaros írás volt.

Harmadszor: a valóban "feljelentett", de eszerint soha ki nem vizsgált nemtanárnő Nagy a legkevésbé sem ismeretlen a Hír Tv előtt, 2012-ben ugyanis műsort forgattak róla és a devizahitelesek ügyeivel foglakozó vállakozásáról.

Advertisement

Mi következik ebből? Hát az, hogy ennek a sorban negyedik besározni próbált civil szónoknak az ügyében a Hír Tv valószínűleg nem a rendőrségtől kapta a tippet – ellentében azzal, amit a másik két ember esetében sokan feltételeznek –, hanem saját erőből nyomoztak. Ilyen vicces eredménnyel. Mit is mondhatnék:

Még sok ilyen Hír Tv-s oknyomozást kívánok az egész magyarságnak!!!

Fotó: Nagy Attila/Index

Share This Story

Get our newsletter