Az √©v vicce: a H√≠r Tv az√©rt t√°madta meg az ellenz√©ki t√ľntet√©sen felsz√≥lal√≥ tan√°rnŇĎt, mert √∂sszekevert√©k valakivel, akit ugyan√ļgy h√≠vnak. De nem is ez az igazi po√©n! Hanem az, hogy a m√°sik Nagy Em√≠li√°t Borb√©ly J√≥zsef, Magyarorsz√°g Apostoli Korm√°nyz√≥ja jelentette fel.

A dupla csavar: a H√≠r Tv annak idej√©n mŇĪsort is k√©sz√≠tett a feljelentett N. E.-vel.

Fantasztikus t√∂rt√©netet siker√ľlt √∂sszeraknom az elŇĎbb a civil ellenz√©kieket zaklat√≥ H√≠r Tv-rŇĎl, amibŇĎl kider√ľl: a korm√°ny sajt√≥k√°p√≥i olyan elsz√°nts√°ggal akarj√°k bes√°rozni a gazdinak kellemetlen √°llampolg√°rokat, hogy a saj√°t szempontjukb√≥l fontos r√©szletekre sem figyelnek, tot√°l idi√≥t√°t csin√°lva ezzel magukb√≥l.

Azzal kezdŇĎd√∂tt, hogy elolvastam a Magyar Narancs mai interj√ļj√°t a H√≠r Tv st√°bja √°ltal a di√°kjai elŇĎtt, a tan√°ri szob√°ban let√°madott Nagy Em√≠li√°val. JellemzŇĎ apr√≥s√°g: a H√≠r Tv az iskol√°ba be nem engedett st√°bja √ļgy jutott be az √©p√ľletbe, hogy ‚Äď Nagy √°ll√≠t√°sa szerint ‚Äď a port√°n azt hazudt√°k, meg van besz√©lve vele az interj√ļ. De nem ez a l√©nyeg, hanem hogy Nagy elmes√©li:

NE: (‚Ķ) Ekkor elmentek, √©s k√∂r√ľlbel√ľl f√©l √≥ra m√ļlva √©rtes√ľlt√ľnk, hogy ut√≥lag enged√©lyt k√©rtek a KLIK-tŇĎl, ebbŇĎl der√ľlt ki, hogy a v√°demel√©srŇĎl akarnak k√©rdezni.

magyarnarancs.hu: Ami állítólag csalás miatt történt.

NE: Semmi ilyesmirŇĎl nem tudok, pedig ha √≠gy lenne, azt egy hossz√ļ nyomoz√°snak kellett volna megelŇĎznie, engem m√°r t√∂bbsz√∂r ki kellett volna hallgatni. EttŇĎl f√ľggetlen√ľl csod√°lkozn√©k, ha a kisujjukb√≥l szopt√°k volna ki. Ink√°bb arra tippeltem kezdettŇĎl fogva, hogy a neten rengeteg Nagy Em√≠lia van, fene tudja, kinek van vaj a f√ľle m√∂g√∂tt. Azt√°n egy bar√°tnŇĎmmel r√°j√∂tt√ľnk, mit tal√°lhattak, val√≥ban van a neten egy dokumentum Nagy Em√≠li√°r√≥l, akit csal√°ssal v√°dolnak (errŇĎl a legfŇĎbb √ľgy√©sznek √≠rt, 2011-es lev√©lrŇĎl van sz√≥ ‚Äď T. Sz.). De ŇĎ teljesen m√°s √ľgyekkel foglalkozik, nem tudom, hogyan gondolhattak r√°m. √Čn maximum kr√©t√°kkal tudn√©k csalni.

Advertisement

Igen, nekem is az volt az egyik tal√°ny, hogy egy tan√°r mivel tudna csalni.

A Narancs-interj√ļ v√©gigolvas√°sa ut√°n megn√©ztem azt a bizonyos, online is megtal√°lhat√≥, csal√°s miatti feljelent√©st Nagy Em√≠lia √ľgy√©ben. Majdnem kiesett a kezembŇĎl a laptop. A dokumentum elsŇĎ pillant√°sra egy minden formai k√∂vetelm√©nynek megfelelŇĎ feljelent√©s. A t√°rgya az, hogy a feljelentŇĎ szerint a szolnoki illetŇĎs√©gŇĪ Nagy egy rak√°s hitelk√°rosultat, illetve saj√°t c√©g√©be, a V√°rholding Kft.-be beszervezett √ľgyn√∂k√∂t csapott be.

Advertisement

De ha az ember tov√°bb olvas, a feljelent√©s sz√∂vege egyre furcs√°bb √©s zagyv√°bb lesz, ami od√°ig fokoz√≥dik, hogy a feljelentŇĎ megfenyegeti Polt P√©ter legfŇĎbb √ľgy√©szt, hogy ha nem cselekszik, akkor a K√∂zponti Nyomoz√≥ √úgy√©szs√©g vezetŇĎj√©vel viteti be bŇĪnp√°rtol√°s√©rt.

Na de ki √≠r ilyen bizarr hangulat√ļ, a legfŇĎbb √ľgy√©szt b√∂rt√∂nnel fenyegetŇĎ feljelent√©seket?

Advertisement

Nem m√°s, mint Borb√©ly J√≥zsef, Magyarorsz√°g Apostoli korm√°nyz√≥ja, aki k√©t √©vvel ezelŇĎtt √°tvette a hatalmat Magyarorsz√°gon, kiseprŇĪzve Orb√°n Viktort √©s az eg√©sz parlamenti demokr√°ci√°t, vissza√°ll√≠tva a kir√°ly n√©lk√ľli kir√°lys√°got, √©s √ļj p√©nzt is bevezetett, szentkorona n√©ven.

Borb√©ly J√≥zsef j√≥l ismert √©s k√∂zkedvelt, igen sz√≥rakoztat√≥, hab√≥kos, de √°rtatlan figur√°ja a magyar k√∂z√©letnek. Nekem √ļjs√°g√≠r√≥k√©nt az egyik legcsod√°latosabb riport√©lm√©nyem volt, amikor egy sz√©p m√°rcius eleji napon felmehettem a V√°rba, ahol az Apostoli Korm√°nyz√≥ teljes komolys√°ggal bemutatta a korm√°ny√°t. Itt egy r√©szlet, ha eddig nem ismerted a nemzeti dilipolitika legviccesebb mozgalm√°t, olvasd el az eg√©szet!

Borb√©ly J√≥zsef v√©gre elkezdi a besz√©d√©t. Elmes√©li, hogy ŇĎ volt a Temp√≥, vagyis Tiszta Energi√°val Magyarorsz√°g√©rt nevŇĪ p√°rt eln√∂ke, m√≠gnem 2009. j√ļnius 13-√°n hajnalban "arra nem √©bredtem, hogy Magyarorsz√°g kir√°lys√°g." B√°rmelyik√ľnket megzavarna egy ilyen h√≠r, de Borb√©ly dics√©retesen hamar r√°eszm√©lt arra, hogy nemcsak kir√°lys√°g van, de pont ŇĎ az "√∂nk√©ntes korm√°nyz√≥". K√°r, hogy nincsenek itt d√°nielp√©terista n√©nik, mert ŇĎk biztos √∂r√∂mmel hallan√°k, hogy 2011. november 11-√©n v√©get √©rt a kettŇĎs hatalom idŇĎszaka, a Korm√°nyz√≥ visszahelyezte jogaiba az Apostoli Magyar Kir√°lys√°got, Orb√°n Viktor pedig az√≥ta nem m√°s, mint egy am√ļgy is illegitim p√°rt eln√∂ke.

December 28-√°n Kecskem√©ten a Korm√°nyz√≥ felavatta az Apostoli Magyar Kir√°lys√°g Korm√°nyz√≥i Hivatal√°t, egyben betiltotta minden magyarorsz√°gi p√°rt mŇĪk√∂d√©s√©t. Ha ez nem lett volna el√©g, id√©n febru√°r 25-√©n partra sz√°llt Visegr√°don √©s b√°tor gerillaakci√≥val levonta a k√∂zt√°rsas√°gi z√°szl√≥t.

Advertisement

R√∂gz√≠ts√ľk akkor, hogy az a "feljelent√©s", ami alapj√°n a H√≠r Tv elkezdte Nagy Em√≠lia tan√°rnŇĎ k√∂zv√©lem√©ny elŇĎtti bemocskol√°s√°t:

  1. egy k√∂zismert hab√≥kos √≠r√°smŇĪve
  2. ami, ha fel is tessz√ľk, hogy egy eg√©sz kort√°rs t√©v√©szerkesztŇĎs√©gbŇĎl senki sem ismeri Borb√©ly J√≥zsef √©s a Temp√≥ p√°rt nev√©t, tele van nyilv√°nval√≥ bizarrs√°gokkal
  3. eleve egy teljesen m√°sik emberrŇĎl sz√≥l

A sztori ellenŇĎrz√©s√©t √ļgy v√©geztem, hogy egy darab Google-keres√©s elsŇĎ tal√°latak√©nt megkaptam a Borb√©ly √°ltal feljelentett Nagy Em√≠lia mobilsz√°m√°t, √©s az elŇĎbb fel is h√≠vtam. Azonnal felvette, √©s remek√ľl elbesz√©lgett√ľnk. ElŇĎsz√∂r is tiszt√°ztuk azt az eddigre el√©gg√© nyilv√°nval√≥ t√©nyt, hogy ŇĎ nem azonos a t√ľntet√©sen felsz√≥lal√≥ Naggyal, √©s nem tan√°r, hanem c√©gtulajdonos. (Nem j√°rult hozz√°, hogy a m√°ra Tisza Korona n√©vre √°tkeresztelt c√©g weboldal√°r√≥l iderakjam a f√©nyk√©p√©t, de ott a link, te is megn√©zheted, hogy nem azonos a civil sz√≥nokkal.)

Advertisement

M√°sodszor, igen, tudott Borb√©ly zavaros feljelent√©s√©rŇĎl, de az √ľgyben a hat√≥s√°gok annak idej√©n nem l√©ptek semmit, nem volt nyomoz√°s, nem hallgatt√°k meg, amin nem is csod√°lkozott, hiszen szerinte a feljelent√©s egy √©rtelmezhetetlen√ľl zavaros √≠r√°s volt.

Harmadszor: a val√≥ban "feljelentett", de eszerint soha ki nem vizsg√°lt nemtan√°rnŇĎ Nagy a legkev√©sb√© sem ismeretlen a H√≠r Tv elŇĎtt, 2012-ben ugyanis mŇĪsort forgattak r√≥la √©s a devizahitelesek √ľgyeivel foglakoz√≥ v√°llakoz√°s√°r√≥l.

Mi k√∂vetkezik ebbŇĎl? H√°t az, hogy ennek a sorban negyedik bes√°rozni pr√≥b√°lt civil sz√≥noknak az √ľgy√©ben a H√≠r Tv val√≥sz√≠nŇĪleg nem a rendŇĎrs√©gtŇĎl kapta a tippet ‚Äď ellent√©ben azzal, amit a m√°sik k√©t ember eset√©ben sokan felt√©teleznek ‚Äď, hanem saj√°t erŇĎbŇĎl nyomoztak. Ilyen vicces eredm√©nnyel. Mit is mondhatn√©k:

Még sok ilyen Hír Tv-s oknyomozást kívánok az egész magyarságnak!!!

Fotó: Nagy Attila/Index