Középszerű, szar játékosokkal is tudunk minőségi, jó játékot nyújtani!

Ezt szóról szóra mondta Pető Tamás, a Videoton megbízott edzője a bajnokcsapat Debrecen elleni győzelme után.

Advertisement

Elég ritka az ilyen őszinte megnyilvánulás a magyar fociközegben, becsüljük hát meg Pető nyilatkozatát, aki a meccs után vágta ezt oda az M4 riporterének.

Még akkor is, ha ezt az egykori válogatott védő ironikus értelemben értette, hiszen elődje, a francia Bernard Casoni nyilatkozatára akart utalni vele. A nemrég kirúgott Casoni a múlt héten a klubvezetésre hárította a felelősséget a rossz szereplésért, szerinte középszerű játékosok álltak csak a rendelkezésére, belőlük kellett volna csapatot csinálnia, noha nem ezt ígérték neki!

Advertisement

Sőt, beszólt egykori másodedzőjének, Petőnek is, aki bírálta a Casoni által végzett – vagy nem végzett – munkát, mire a francia edző ezzel vágott vissza:

Ki ez a Pető Tamás?! Hol dolgozott, milyen szakmai múltja van, hogy engem kritizál?! Aki egy NB III-as együttest dirigált, és azt is rövid ideig, legyen inkább szerény. Tanuljon, képezze magát, tegyen le valamit az asztalra, és akkor majd komolyan veszik a szavait.

Hiszen együtt dolgoztak egy ideig.

Együtt dolgoztunk, mert mellém rakták, odaültették a kispadra. Azt írja le, hogy ha maradok, kipenderítettem volna ezt az embert a stábból, az biztos.

Advertisement

Hát most jól visszakapta!

Advertisement

Sokkal jobb ez a nyilatkozat viszont, ha figyelmen kívül hagyjuk a kontextust, mert akkor egy őszinte magyar edzőt hallunk – bár arról megoszlanak a vélemények, hogy az utolsó percben lőtt góllal nyerő Videoton tényleg olyan minőségi játékot nyújtott-e.

Share This Story

Get our newsletter