This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Kövér stábja úgy cáfol, hogy azzal elismer

Illustration for article titled ​Kövér stábja úgy cáfol, hogy azzal elismer

Senki sem akadályozta a TVP lengyel televízió stábjának munkáját - mondják Kövérék. Majd bevallják, hogy nem járultak hozzá a Kövérrel készült interjú közléséhez. Tovább dagad az ukrán-gate.

Advertisement

Óriási botrányt kavart, hogy a lengyel Gazeta Wyborcza megírta, milyen minősíthetetlenül viselkedett Kövér László házelnök egy keleti-európai fiataloknak szervezett augusztus végi konferencián a Parlamentben. A politikus egy kérdéstől elvesztette az önkontrollját és ukrángyalázó, oroszpárti monológba kezdett, ami annyira sértó volt, hogy az ukrán és a magyar delegált is távozott a teremből, a szervezők egyikének pedig meg kellett kérnie a házelnököt, hogy ne beszéljen ilyen modorban a jelenlévőkkel.

A Gazeta beszámolója szerint Kövér munkatársai ezek után rá akarták beszélni az eseményekről végig forgató lengyel köztévéseket, hogy ne használják fel a felvételeiket, sőt Rafal Jas beszámolója szerint a tévés szerkesztőt:

Azzal kezdték vádolni, hogy bizonyára manipulálni fogja a magyar házelnök szavait.

Advertisement

Az Országgyűlés Sajtóirodájának friss MTI-közleménye szerint

senki sem akadályozta a TVP lengyel televízió stábjának munkáját - mint ahogy a többi jelenlévő újságíró munkáját sem - és a fórumról készített felvétel közzétételét sem.

Advertisement

Majd, miután ezt leírják, azt is elmesélik, hogy a lengyel riporter az esemény után 8 perces interjút készített Kövérrel, hogy a házelnök munkatársai a végén arra kérjék az újságírót, hogy az anyagot vágatlanul tegye adásba. Amikor a kolléga ezt a képtelenséget visszautasította

a megvágott interjú közzétételéhez az elnöki kabinet nem járult hozzá.

Ezek az emberek annyira eltávolodtak a való élettől és a demokratikus sajtónormáktól, hogy még be is vallják az ilyen súlyos húzásaikat. Egy interjúalany természetesen nem kérhet semmi olyasmit, hogy a szavait teljes terjedelemben, vágatlanul adják le. Ilyen csak egy nem szabad sajtóval rendelkező ország politikusának juthat egyáltalán eszébe. Egy alany szabadon eldöntheti, hogy ad-e interjút valakinek, ha pedig adott, és az megjelent, joga van pert indítani, ha úgy érzi, meghamisították a közlendőjét. De előzetesen szerkeszteni, vágatlanságot vagy bármi ilyesmit kikötni nem lehet. De mondom, ez annyira távol áll minden demokratikus, modern sajtónormától, hogy önmagában egy ilyen kérés felvetése is elképzelhetetlen olyan helyen, ahol a politika nem korlátozza a sajtószabadságot. Fantasztikus, hogy ők ezzel még el is büszkélkednek.

Advertisement

Többen elküldtétek és beposztoltátok, itt a lengyel köztévé tudósítása az eseményről, a címe: Magyar, orosz, két jóbarát?

Share This Story

Get our newsletter