Interj√ļt adott az MTI-nek, r√°k√©rdeztek a rekl√°mad√≥ra, azt mondta, az √ľzleti √©rdeks√©relmet "egyesek a jobboldalon is √∂sszekeverik a sajt√≥szabads√°ggal". Mert a Magyar Nemzet is tiltakozott az ostoba b√ľntetŇĎad√≥ terve ellen.

Az √°llami szolgam√©di√°nak adott nagyinterj√ļj√°ban r√°k√©rdeztek K√∂v√©rn√©l a rekl√°mad√≥ra, √©s a k√∂zismerten sajt√≥r√ľhellŇĎ h√°zeln√∂k nem is tudta leplezni kaj√°n √∂r√∂m√©t a b√ľntetŇĎ k√ľl√∂nad√≥ terv√©nek hat√°sa miatt. √Črdekes megfigyelni, hogy a vonatkoz√≥ cikkr√©szlet k√©tszer mondja ugyanazt k√©tszer mondja ugyanazt:

K√©rd√©sre v√°laszolva a politikus kit√©rt a rekl√°mad√≥ √ľgy√©re. Mint mondta, ha ironikus akarna lenni, √ļgy fogalmazna: amennyiben a rekl√°mad√≥ bevezet√©s√©vel siker√ľl cs√∂kkenteni az √°rkokat - a kult√ļrkampf csatazaja mellett - az egym√°ssal szemben √°ll√≥ √ļjs√°g√≠r√≥k k√∂z√∂tt, akkor m√°r meg√©rte a javaslat beterjeszt√©se. "Ironikusan fogalmazva, ha ez megval√≥sul, m√°r √≥ri√°si l√©p√©seket tett√ľnk az ide√°lis √°llapotok kialakul√°sa fel√©" - tette hozz√°, azzal √∂sszef√ľgg√©sben, hogy korm√°nyp√°rti √©s ellenz√©ki m√©diumok egys√©gesen tiltakoznak a rekl√°mad√≥ bevezet√©se ellen.

De K√∂v√©r nemcsak a m√°j√°t h√≠zlalta, hanem √ľzent is, mivel a k√ľl√∂nad√≥ ellen az orb√°nista m√©dia is tiltakozott, a Magyar Nemzet vezet√©s√©vel:

√Čn meg√©rtem, hogy az √ľzleti √©rdekek s√©relme mindenhol komoly probl√©ma. Azt is meg√©rtem, hogy csak az az √ľzleti √©rdeks√©relem f√°j, amelyik a saj√°t zseb√ľnket √©rinti. De hogy ezt egyesek a jobboldalon is √∂sszekeverik a sajt√≥szabads√°ggal, azt m√°r nehezen √©lem meg, mert pontosan tudjuk, a sajt√≥szabads√°g a mai vil√°gban Magyarorsz√°gon √©s m√°sutt is nem a politikai viszonyokt√≥l f√ľgg, hanem elsŇĎsorban a tulajdonosi viszonyokt√≥l" - sz√∂gezte le. Hozz√°tette, ettŇĎl m√©g lehet arr√≥l vitatkozni, hogy j√≥ vagy rossz √∂tlet a rekl√°mad√≥, "hogy t√∂bbet vesz√≠t√ľnk-e a r√©ven, mint amit nyer√ľnk a v√°mon". K√∂z√∂lte azt is, hogy a javaslat kapcs√°n egyelŇĎre sem neki, sem a Fidesz-frakci√≥nak nincsen m√©g kialakult, v√©gleges √°ll√°spontja.

Ez egy kicsit dodonai sz√∂veg, de ha j√≥l √©rtem, a h√°zeln√∂k tal√°n olyasmit akart mondani, hogy "mit sivalkodik ez a Lajos, amikor a sajt√≥szabads√°got nem az √©n k√ľl√∂nad√≥m, hanem ŇĎ maga vesz√©lyezteti a legink√°bb." B√°r K√∂v√©r a nemorb√°nist√°k ut√°lat√°nak egyik fŇĎ t√°rgya, ha az embert nem vaktja el a sok besz√≥l√°s, messze ŇĎ szokta a leg√©rdekesebb nyilatkozatokat tenni!

Advertisement

Szerintetek mit akart √ľzenni a mester?