​Kövér odaszólt Simicska Lajosnak

Interjút adott az MTI-nek, rákérdeztek a reklámadóra, azt mondta, az üzleti érdeksérelmet "egyesek a jobboldalon is összekeverik a sajtószabadsággal". Mert a Magyar Nemzet is tiltakozott az ostoba büntetőadó terve ellen.

Advertisement

Az állami szolgamédiának adott nagyinterjújában rákérdeztek Kövérnél a reklámadóra, és a közismerten sajtórühellő házelnök nem is tudta leplezni kaján örömét a büntető különadó tervének hatása miatt. Érdekes megfigyelni, hogy a vonatkozó cikkrészlet kétszer mondja ugyanazt kétszer mondja ugyanazt:

Kérdésre válaszolva a politikus kitért a reklámadó ügyére. Mint mondta, ha ironikus akarna lenni, úgy fogalmazna: amennyiben a reklámadó bevezetésével sikerül csökkenteni az árkokat - a kultúrkampf csatazaja mellett - az egymással szemben álló újságírók között, akkor már megérte a javaslat beterjesztése. "Ironikusan fogalmazva, ha ez megvalósul, már óriási lépéseket tettünk az ideális állapotok kialakulása felé" - tette hozzá, azzal összefüggésben, hogy kormánypárti és ellenzéki médiumok egységesen tiltakoznak a reklámadó bevezetése ellen.

Advertisement

De Kövér nemcsak a máját hízlalta, hanem üzent is, mivel a különadó ellen az orbánista média is tiltakozott, a Magyar Nemzet vezetésével:

Én megértem, hogy az üzleti érdekek sérelme mindenhol komoly probléma. Azt is megértem, hogy csak az az üzleti érdeksérelem fáj, amelyik a saját zsebünket érinti. De hogy ezt egyesek a jobboldalon is összekeverik a sajtószabadsággal, azt már nehezen élem meg, mert pontosan tudjuk, a sajtószabadság a mai világban Magyarországon és másutt is nem a politikai viszonyoktól függ, hanem elsősorban a tulajdonosi viszonyoktól" - szögezte le. Hozzátette, ettől még lehet arról vitatkozni, hogy jó vagy rossz ötlet a reklámadó, "hogy többet veszítünk-e a réven, mint amit nyerünk a vámon". Közölte azt is, hogy a javaslat kapcsán egyelőre sem neki, sem a Fidesz-frakciónak nincsen még kialakult, végleges álláspontja.

Advertisement

Ez egy kicsit dodonai szöveg, de ha jól értem, a házelnök talán olyasmit akart mondani, hogy "mit sivalkodik ez a Lajos, amikor a sajtószabadságot nem az én különadóm, hanem ő maga veszélyezteti a leginkább." Bár Kövér a nemorbánisták utálatának egyik fő tárgya, ha az embert nem vaktja el a sok beszólás, messze ő szokta a legérdekesebb nyilatkozatokat tenni!

Szerintetek mit akart üzenni a mester?

Share This Story

Get our newsletter