A parlamenti beosztás szerint ma az MSZP-s Ujhelyi István vezette volna a parlamenti ülést. Kövér azonban beavatkozott, nehogy a szemtelen szoci beszóljon Orbánnak.

A nol.hu hétfő reggeli cikkében még csak arról tudott beszámolni, hogy Kövér házelnök elnöki döntéssel elvette Ujhelyi alelnöktől a plenáris ülés vezetését, pedig a beosztás szerint ő következett volna. Ujhelyi most a Facebookon megírta, hogy a húzás oka tényleg az volt, amit csak sejteni lehetett:

Azóta kiderült, maga a NAGYFŐNÖK érkezik ma a házba. Orbán személyesen válaszol a kérdésekre, így jobb nekik, ha nem én vezetem az ülést. Amúgy demokrácia van, ha nem tudnátok...

Advertisement

Az előzmény annyi, hogy amikor Ujhelyi legutóbb levezető elnök volt, ironikusan beszólt a miniszterelnöknek és Rogán fideszes frakcióvezetőnek. Rogán és Orbán a klasszikus, mindenfajta magyar kormányfrakciók által szeretettel alkalmazott "álkérdésre álválasz" játékot játszották éppen. Miszerint Rogán megkérdezte, hogy tényleg az MSZP írta-e a Tavares-jelentést, mire Orbán megköszönte, hogy szóba került a téma, és rögtön válaszolt, hogy igen, tényleg az MSZP áll a jelentés mögött. Ujhelyi erre a „Köszönjük. A többit a frakcióülésen beszéljék meg” mondattal reagált.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter