Négyperces összeállítást csinált a Hír Tv az urizálásos fideszes belvitáról, amiben most már Kövér László házelnök is megszólalt. Tudjátok, azzal kezdődött, hogy Pokorni Zoltán beszólt – mondván, nem kéne urizálni –, aztán Kövér egyetértett, majd Lázár János hadat üzent.

Minden idők legbajszosabb házelnöke hétközben még nem akart nyilatkozni az agresszív miniszter agresszivitásáról, most azonban egy nagyinterjú keretében – amit holnap lehet majd megnézni teljes egészében a jobbos tévében – mégis beszélt róla, és olyanokat mondott, hogy üzeneteket ő is küldhetne az ifjú harcosoknak, ha értelmesnek látná a vitát és fel akarná venni a kesztyűt. Hozzátette, hogy eddig nem volt tudomása ilyen típusú törésvonalakról a Fideszben, de a történtek után úgy tűnik fel neki, hogy immár vannak. És:

Van egy politikai realitás: a Fidesszel szimpatizáló értelmiségiek és nem értelmiségiek, aktivisták, szimpatizánsok úgy gondolják, hogy valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában, önazonosságában. Ezt a problémát fel kell ismeri és kezelnünk kell, és egymásban partnert, nem pedig ellenséget kell látnunk.

Advertisement

Meg lett szólaltatva Lázár is, aki szerint ezeket a vitákat a sajtó ki- és az ajtók bezárásával kell lefolytatni – a Figyelőn keresztüli fenyegetőzés bizonyára kivételt képez –, valamint Rogán Antal dettó, aki frakcióvezetőként mindenkit kész megvédeni! Na hálistennek.

A videót itt lehet megnézni ügyesen.

Advertisement

Fotó: Bruzák Noémi/MTI