Illustration for article titled Kövér László: Valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában

Négyperces összeállítást csinált a Hír Tv az urizálásos fideszes belvitáról, amiben most már Kövér László házelnök is megszólalt. Tudjátok, azzal kezdődött, hogy Pokorni Zoltán beszólt – mondván, nem kéne urizálni –, aztán Kövér egyetértett, majd Lázár János hadat üzent.

Advertisement

Minden idők legbajszosabb házelnöke hétközben még nem akart nyilatkozni az agresszív miniszter agresszivitásáról, most azonban egy nagyinterjú keretében – amit holnap lehet majd megnézni teljes egészében a jobbos tévében – mégis beszélt róla, és olyanokat mondott, hogy üzeneteket ő is küldhetne az ifjú harcosoknak, ha értelmesnek látná a vitát és fel akarná venni a kesztyűt. Hozzátette, hogy eddig nem volt tudomása ilyen típusú törésvonalakról a Fideszben, de a történtek után úgy tűnik fel neki, hogy immár vannak. És:

Van egy politikai realitás: a Fidesszel szimpatizáló értelmiségiek és nem értelmiségiek, aktivisták, szimpatizánsok úgy gondolják, hogy valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában, önazonosságában. Ezt a problémát fel kell ismeri és kezelnünk kell, és egymásban partnert, nem pedig ellenséget kell látnunk.

Advertisement

Meg lett szólaltatva Lázár is, aki szerint ezeket a vitákat a sajtó ki- és az ajtók bezárásával kell lefolytatni – a Figyelőn keresztüli fenyegetőzés bizonyára kivételt képez –, valamint Rogán Antal dettó, aki frakcióvezetőként mindenkit kész megvédeni! Na hálistennek.

A videót itt lehet megnézni ügyesen.

Advertisement

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter