Illustration for article titled Kövér László levelet írt az amerikai alelnöknek a neofasisztázás miatt

Kövér László házelnök az amerikai alelnöknek, Joe Bidennek írt levelet John McCain múlt heti "durva, szinte hidegháborús idők hangvételét időző kijelentésével kapcsolatban" – a szenátor Orbán Viktorra utalt neofasiszta diktátorként.

Advertisement

Kövér levelében – melyet az MTI csak részben közölt – elfogadhatatlannak nevezte a kijelentést bármely szuverén demokratikus országgal szemben. Azt írja:

Levelem megírására az késztetett, hogy úgy látom: John McCain szenátor magatartása brutális megnyilvánulása annak a folyamatnak, melyet egyes politikusok kormányzati tisztségviselők és a kormányzattal nyilvánvaló kapcsolatban álló személyiségek nyilatkozatai, gesztusai, illetve magatartása – különösen az utóbbi időkben – felrajzolnak.

Advertisement


A házelnök szerint ez a folyamat – ha tovább folytatódik – alááshatja a két ország közötti bizalmat és tiszteletet, ezért arra kéri Bident, hogy a tekintélyét latba vetve segítsen ezt magakadályozni.

Hogy Joe Bidennek mennyi beleszólása van a dolgokba, az más kérdés, az Egyesült Államokban az alelnöki – és ezzel együtt szenátus elnöki – tisztség viszonylag kevésbé befolyásos szerepkör. Biden ráadásul demokrata, míg McCain republikánus.

Advertisement

via MTI

Share This Story

Get our newsletter