This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kovács Zoltán az MSZP oltogatásához ért, a közvélemény-kutatáshoz nem

Illustration for article titled Kovács Zoltán az MSZP oltogatásához ért, a közvélemény-kutatáshoz nem

A kormányszóvivő a köztévén beszélt bevándorlóügyben, azt mondta, azért is kell a kerítés, mert akár 250-300 ezer migráns is érkezhetne Magyarországra az év végéig. De az érvvonat csak ezután szabadult el.

Advertisement

Az is szóba került, hogy az MSZP szerint elbukott a nemzeti konzultáció, mert a választópolgárok alig 12-13 százaléka küldte csak vissza a kérdőíveket. Kovács Zoltán szerint ez még mindig 5-6 százalékkal magasabb, mint a szocialista párt támogatottsága, ráadásul a konzultáció kérdőívét visszaküldő több mint egymillió ember szerinte erősen reprezentatív minta arról, hogy mit gondolnak a magyarok az illegális bevándorlásról.

Valamit nem értek. Szerintem a 12-13 százalék és a 7-8 százalék között nincs akkora különbség – főleg ugye ha a társadalom egészét vizsgáljuk – úgyhogy a kormányszóvivői logikát követve, mindkettő közel reprezentatív minta arról, hogy mit gondolnak a magyarok.

Advertisement

Nekem inkább úgy tűnik, hogy a nemzeti konzultáció eredménye továbbra is remek reprezentatív minta arról, hogy mi a véleményük a nemzeti konzultációt visszaküldőknek egy olyan kérdésben, melyben egy előre meghatározott, a kormány retorikáját követő gondolkodásmódot szerint kell dönteniük, és arra, hogy a magyarok hány százaléka látta úgy, hogy egyáltalán érdemes visszaküldeni ezt a dolgot. Más szemszögből nézve viszont a 12-13 százalék is ijesztően sok, ha megnézzük, mekkora baromságra voltak képesek energiát fordítani.

Advertisement

Fotó: Kovács Attila/MTI

Share This Story

Get our newsletter