A korm√°nysz√≥vivŇĎ a k√∂zt√©v√©n besz√©lt bev√°ndorl√≥√ľgyben, azt mondta, az√©rt is kell a ker√≠t√©s, mert ak√°r 250-300 ezer migr√°ns is √©rkezhetne Magyarorsz√°gra az √©v v√©g√©ig. De az √©rvvonat csak ezut√°n szabadult el.

Az is sz√≥ba ker√ľlt, hogy az MSZP szerint elbukott a nemzeti konzult√°ci√≥, mert a v√°laszt√≥polg√°rok alig 12-13 sz√°zal√©ka k√ľldte csak vissza a k√©rdŇĎ√≠veket. Kov√°cs Zolt√°n szerint ez m√©g mindig 5-6 sz√°zal√©kkal magasabb, mint a szocialista p√°rt t√°mogatotts√°ga, r√°ad√°sul a konzult√°ci√≥ k√©rdŇĎ√≠v√©t visszak√ľldŇĎ t√∂bb mint egymilli√≥ ember szerinte erŇĎsen reprezentat√≠v minta arr√≥l, hogy mit gondolnak a magyarok az illeg√°lis bev√°ndorl√°sr√≥l.

Valamit nem √©rtek. Szerintem a 12-13 sz√°zal√©k √©s a 7-8 sz√°zal√©k k√∂z√∂tt nincs akkora k√ľl√∂nbs√©g ‚Äď fŇĎleg ugye ha a t√°rsadalom eg√©sz√©t vizsg√°ljuk ‚Äď √ļgyhogy a korm√°nysz√≥vivŇĎi logik√°t k√∂vetve, mindkettŇĎ k√∂zel reprezentat√≠v minta arr√≥l, hogy mit gondolnak a magyarok.

Nekem ink√°bb √ļgy tŇĪnik, hogy a nemzeti konzult√°ci√≥ eredm√©nye tov√°bbra is remek reprezentat√≠v minta arr√≥l, hogy mi a v√©lem√©ny√ľk a nemzeti konzult√°ci√≥t visszak√ľldŇĎknek egy olyan k√©rd√©sben, melyben egy elŇĎre meghat√°rozott, a korm√°ny retorik√°j√°t k√∂vetŇĎ gondolkod√°sm√≥dot szerint kell d√∂nteni√ľk, √©s arra, hogy a magyarok h√°ny sz√°zal√©ka l√°tta √ļgy, hogy egy√°ltal√°n √©rdemes visszak√ľldeni ezt a dolgot. M√°s szemsz√∂gbŇĎl n√©zve viszont a 12-13 sz√°zal√©k is ijesztŇĎen sok, ha megn√©zz√ľk, mekkora baroms√°gra voltak k√©pesek energi√°t ford√≠tani.

Advertisement

Fotó: Kovács Attila/MTI