Az ezt bejelentŇĎ sajt√≥t√°j√©koztat√≥n r√©szt vett az Alfah√≠r √©s a Kuruc.info √°ll√≠t√≥lagos tud√≥s√≠t√≥ja is.

A holokausztr√≥l egy f√©l√©ves oktat√°s keret√©ben tanulnak majd a PPKE hallgat√≥i, ezt Szuromi Szabolcs rektor √©s Ilan Mor izraeli nagyk√∂vet jelentett√©k be egy sajt√≥t√°j√©koztat√≥n, melyen feltŇĪnt egy, mag√°t a Kuruc.info tud√≥s√≠t√≥j√°nak vall√≥ fiatalember is.

A Kuruc ugyeb√°r illegalit√°sban mŇĪk√∂dik, √ļgyhogy meglehetŇĎsen ritk√°n jelennek meg munkat√°rsai √©lŇĎben ‚Äď a tegnapi esem√©nyen feltŇĪnŇĎ f√©rfi azt mondta, hogy a Budapesti MŇĪszaki Egyetem vegy√©szm√©rn√∂k hallgat√≥jak√©nt √∂nk√©nt √≠r az oldalnak. Ňź √©s az Alfah√≠r tud√≥s√≠t√≥ja is t√∂bb k√©rd√©st tett f√∂l a rektornak √©s a nagyk√∂vetnek, akik azonban a N√©pszabads√°g tud√≥s√≠t√°sa szerint t√ľrelmesen v√°laszolni pr√≥b√°ltak a k√©rd√©sekre.

A P√°zm√°ny hallgat√≥inak az√©rt kell egy√©bk√©nt tanulniuk a holokausztr√≥l, mert ‚Äú√ļj kezdem√©nyez√©sek sz√ľks√©gesek, hogy az antiszemitizmus elfogadhatatlans√°g√°r√≥l vil√°gos k√©p alakuljon ki az √ļjabb gener√°ci√≥kban. Ennek leghat√©konyabb m√≥dja a nevel√©s, az oktat√°si rendszer minden szintj√©n‚ÄĚ. Az Index az egyetem Facebook-csoportj√°ba ben√©zve azonban azt tapasztalta, hogy a hallgat√≥k nem √∂r√ľlnek felhŇĎtlen√ľl a h√≠rnek.

Advertisement

Fotó: MTI/Mohai Balázs