Kötélbarátságban van Orbán Viktorral, de nem bizniszel vele

Illustration for article titled Kötélbarátságban van Orbán Viktorral, de nem bizniszel vele

Magyar oligarcha még nem adott annyira részletekbe menő interjút, mint Garancsi “Videoton” István a Figyelőnek. Nincs üzlete Orbánnal, de a miniszterelnök fia az ő lakását bérli. Hegymászás közben lettek jó barátok. És tényleg a focin dől el minden a NER országában!

Advertisement

Ez az interjú a hetilap Garancsi karrierjét és személyiségét bemutató profilcikke mellett jelent meg, amiről ebben a friss bejegyzésemben írok.

Advertisement

Magyarországon fideszes felén tényleg mindent a foci határoz meg - derül ki a rendkívül érdekes interjúból. Garancsi eleve a Videoton 2007-es megvásárlása után, amiatt ismerkedett meg egyáltalán Orbánnal. Aki elkezdett eljárni hozzá a díszpáholyba a meccsekre. Egy ilyen alkalommal javasolta a Garancsi a feleségének éppen születésnapi meglepetésen gondolkodó Orbánnak, hogy elviszi hegyet mászni a Glossglocknerre, Ausztriába. Három napot töltött együtt a hegyen, tömegszállásokon alva az Orbán-házaspár, Hernádi Zsolt MOL-vezér, Garancsi és Tassy Márk hegymászó. Hernádi tériszonyos volt és 3400-ról visszafordult, Lévai “meglepően mászásbiztos”, Orbán meg edzett.

A kötélbarátság meg azért kötélbarátság, mert kötéllel másztak.

Mindez 2009-ben volt, ma már Garancsi az ország egyik legbefolyásosabb embere. És te mikor voltál utoiljára díszpáholyban?

Advertisement

A díszpáholyban, meccs közben egyébként sosincs szó üzletről vagy politikáról - árulta el Garancsi. Orbán folyamatosan elemez, konnetálja a meccseket Kovács Ferenccel, a Vidi idős edzőlegendájával. Csányi elengánsan érkezik, de belemelegszik közben, hogy a végén két kiló szotyihéjat öntsön a szemetesbe a drága kabátja zsebéből. (Haha, mi jobbágyok legálisan szétdobálhatjuk a héjat a mi lelátórészünkön!)) Hernádi itt is “igazi multis marad”, vagyis kimért, nyugodt, de néha azért cikizős.

Orbánnal mint magánszeméllyel nincsen üzleti kapcsolata, a fiának is piaci alapon adja ki a lakását. A gázkereskedő MET-be annak MVM-es megállapodása után szállt be, mert régóta szeretett volna energiakereskedőt venni, ebbe az üzletbe Nagy György csábította bele, akinek nem volt elég pénze, ezért kellett Garancsi, aki oroszoktól vette a pakettjét.

Advertisement

A szintén a kormány által megrendelésekkel ellátott Market építőcéget azért vette meg, mert Scheer Sándor kisebbségi tuladonos összeveszett Veres Tibor főtulajdonossal, és őt hívta segítségül.

Az ESMA közterületi reklámcégről Garancsi nem fogalmazott teljesen világosan, de alapvetően nem cáfolta, hogy az ő lobbizása miatt változtathatják meg úgy a vonatkozó törvényt, hogy újra lehessen hirdetéseket elhelyezni út menti villanyoszlopokon. Pont miután megvette a céget, ami azért értéktelenedett el, mert megtiltották reklámok oszlopokra való kihelyezését.

Advertisement

Garancsi rengeteg mindent csinál, de saját bevallása szerint a legtöbb energiáját a Magyar Természetjáró Szövetségre fordítja.

Ez volt a Cink Garancsi-reggele, de ma több garancsis posztunk talán már nem lesz.

Share This Story

Get our newsletter