P√©nteken vizel√©ssel egybek√∂t√∂tt t√°j√©koztat√≥t tart Laz√°ry Viktor, a kokainoz√°ssal v√°dolt szombathelyi fideszes. Nem kock√°ztat, a kokain 12 √≥ra alatt ki√ľr√ľl.

A karaktergyilkos szocialista kamp√°ny alanya azt √°ll√≠tja, nem ŇĎ l√°that√≥ a vide√≥felv√©telen, de igaza bizony√≠t√°sa v√©gett szerd√°n m√°r csin√°ltatott egy negat√≠v eredm√©nnyel z√°rult vizelettesztet. Amit p√©nteken megism√©tel a sajt√≥ jelenl√©t√©ben.

Lazány feljelentést is tesz kényszerítés és rágalmazás miatt.

F√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy t√©nyleg drogozott-e vagy nem, Laz√°ry gyakorlatilag nem kock√°ztat sokat a tesztsorozattal. A kokain ugyanis baromi gyorsan ki√ľr√ľl a szervezetbŇĎl, vizeletben mind√∂ssze 12 √≥r√°n √°t mutathat√≥ ki a fogyaszt√°s ut√°n. Nem v√©letlen, hogy annyira n√©pszerŇĪ drog menŇĎ sportol√≥k k√∂r√©ben. De ha a vide√≥n t√©nyleg Laz√°ry lenne l√°that√≥, √©s mondjuk nem kokszot, hanem valamilyen amfetamint szippantott volna, az is ki√ľr√ľl 2-4 nap alatt. Sima, kokaint n√©zŇĎ vizeletvizsg√°lattal teh√°t gyakorlatilag azt lehet bizony√≠tani, hogy elŇĎzŇĎ este nem t√©pett be az alany. Ha a benzoilekgonin nevŇĪ, a kokainporban jelen l√©vŇĎ, de nem akt√≠v anyagot is vizsg√°lj√°k, az a kr√≥nikus fogyaszt√≥kn√°l 10-22 nap m√ļlva is kimutathat√≥.

Advertisement

[via hvg]