Innen is szeretn√©k gratul√°lni annak a seggnek, aki Magyarorsz√°gon moziban felvette a Vasember 3-at √©s kitolta torrentre a n√©zhetetlen kamer√°s v√°ltozatot. Miatta fogja ugyanis az orsz√°got b√ľntetni a Disney, √≠rja az origo.

Kamer√°s v√°ltozatot n√©zni alapb√≥l olyan, mintha valaki f√©nym√°solt Jackson Pollock-festm√©nyeket rakna a nappalij√°ba, 10 esetbŇĎl minimum 10-szer kellemetlen, n√©zhetetlen, rossz a hangja, n√©ha belel√≥g valaki, cs√°l√© a k√©p, n√©ha el kell dugni a kamer√°t, mert j√∂n a biztiŇĎr. Ezen fel√ľl pedig abban a korszakban, amikor nevets√©gesen kicsire cs√∂kkent a mozibemutat√≥ √©s blu-ray megjelen√©se k√∂z√∂tti idŇĎ, akkor meg kifejezetten szararcs√°g. SŇĎt, mivel √°ltal√°ban a hatos DVD-r√©gi√≥ban, azaz K√≠n√°ban pont az ilyen kal√≥zkod√°sok miatt elŇĎbb kiadj√°k a filmet DVD-n, m√©g annyit se kell v√°rni azoknak, akiket nem zavar a mandarin felirat. M√°r ha persze mindenk√©ppen le szeretn√©k t√∂lteni a leg√ļjabb filmet √©s nem moziban akarj√°k l√°tni.

A Disney b√ľntet√©se egy√©bk√©nt az lesz, hogy minden bemutattott filmj√ľket egy h√©t cs√ļsz√°ssal fogjuk csak l√°tni. J√≥, nem z√°rtak le minden hivatalos csatorn√°t √©s mostant√≥l a Marvel-filmeket sem kell pult alatt k√∂lcs√∂nk√©rni az Odeonban, de az√©rt na. R√°ad√°sul k√©t √©ve a Sony, a Warner √©s a 20th Century Fox is ber√°gott Magyarorsz√°gra hasonl√≥ okok miatt. Biztos t√∂k fontos, hogy ez a valaki tolja ki az elsŇĎ release-t a filmbŇĎl mosl√©k minŇĎs√©gben, de mi a t√ļr√≥nak kell erŇĎlk√∂dni, ha ez lesz a v√©ge?