Cs√ľt√∂rt√∂k d√©lelŇĎtt egy csoport fiatal megjelent a Ludwign√°l, elkezdett molin√≥kat aggatni √©s megsz√°llni az √©p√ľletet.

A c√©ljuk elsŇĎre nem volt vil√°gos, de most m√°r egy√©rtelmŇĪ: k√∂vetelik az √°tl√°that√≥s√°got a kort√°rs k√©pzŇĎmŇĪv√©szetbeli int√©zked√©sekben √©s annak a jegyzŇĎk√∂nyvnek nyilv√°noss√° t√©tel√©t, ami a m√ļzeum igazgat√≥i poz√≠ci√≥j√°ra p√°ly√°z√≥k √©s az ŇĎket meghallgat√≥ szakmai bizotts√°g √ľl√©s√©n k√©sz√ľlt. A nev√ľk pedig √Ėsszefog√°s a Kort√°rs MŇĪv√©szet√©rt.

A foglal√°s viszonylag b√©k√©sen zajlott, a biztons√°giak a N√©pszabads√°g szerint nem √©rkeztek meg a helysz√≠nre, de a d√©lben tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥juk ut√°n rendŇĎr√∂k kezd√©k igazoltatni a t√ľntetŇĎket. Ha minden terv szerint halad, egy t√©nyfelt√°r√≥ f√≥rumot fognak tartani d√©lut√°n 5 √©s √©jf√©l k√∂z√∂tt, m√°r ha addig nem viszik el ŇĎket bilincsben. A f√≥rumra megh√≠vt√°k Balog Zolt√°nt, az emberi erŇĎforr√°sok miniszter√©t is. A neki c√≠mzett ny√≠lt level√ľk itt olvashat√≥.

A N√©pszabads√°g szerint a ki√©rkezŇĎ rendŇĎr√∂k k√∂z√∂lt√©k a t√ľntetŇĎkkel, hogy nem k√∂vethetnek el bŇĪncselekm√©nyt √©s m√°s szem√©lyi szabads√°g√°t nem korl√°tozhatj√°k, egyelŇĎre m√°st nem t√∂rt√©nt. √Črdemes figyelni az √Ėsszefog√°s a Kort√°rs MŇĪv√©szet√©rt tegnap megalap√≠tott Facebook-oldal√°t.

K√©p: √Ėsszefog√°s a Kort√°rs MŇĪv√©szet√©rt/facebook.com