This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Átlátható kulturális életért tüntetnek civilek a Ludwignál

Illustration for article titled Átlátható kulturális életért tüntetnek civilek a Ludwignál

Csütörtök délelőtt egy csoport fiatal megjelent a Ludwignál, elkezdett molinókat aggatni és megszállni az épületet.

Advertisement

A céljuk elsőre nem volt világos, de most már egyértelmű: követelik az átláthatóságot a kortárs képzőművészetbeli intézkedésekben és annak a jegyzőkönyvnek nyilvánossá tételét, ami a múzeum igazgatói pozíciójára pályázók és az őket meghallgató szakmai bizottság ülésén készült. A nevük pedig Összefogás a Kortárs Művészetért.

A foglalás viszonylag békésen zajlott, a biztonságiak a Népszabadság szerint nem érkeztek meg a helyszínre, de a délben tartott sajtótájékoztatójuk után rendőrök kezdék igazoltatni a tüntetőket. Ha minden terv szerint halad, egy tényfeltáró fórumot fognak tartani délután 5 és éjfél között, már ha addig nem viszik el őket bilincsben. A fórumra meghívták Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét is. A neki címzett nyílt levelük itt olvasható.

Advertisement

A Népszabadság szerint a kiérkező rendőrök közölték a tüntetőkkel, hogy nem követhetnek el bűncselekményt és más személyi szabadságát nem korlátozhatják, egyelőre mást nem történt. Érdemes figyelni az Összefogás a Kortárs Művészetért tegnap megalapított Facebook-oldalát.

Kép: Összefogás a Kortárs Művészetért/facebook.com

Share This Story

Get our newsletter