Korrigálta korábbi hülyeségét az MLSZ

Illustration for article titled Korrigálta korábbi hülyeségét az MLSZ


Mostantól minden élvonalbeli meccsre be lehet majd jutni bármilyen szurkolói kártyával.

Advertisement

Idén nyáron vezették be azt az idióta szabályt, hogy a kiváltott szurkolói kártyákkal csak az adott klub meccseire lehetett kimenni – ha mondjuk egy fradista úgy dönt, hogy megnézné a Diósgyőr-Paksot, mert épp Miskolcon jár, és nincs jobb dolga, akkor külön ki kell váltania egy újabb kártyát, amire ráadásul meccsnapokon nem is volt lehetőség, ha jól értem. Ezt "futballkártyának" nevezik, és akinek nincs semmilyen más klubkártyája, az csak ilyennel vehet jegyet válogatott meccsre is.

Advertisement

Ezzel a semleges kártyával járhattál elvileg tetszés szerinti magyar bajnokikra. Elvileg, mert ez csak lehetőség volt, és a gyakorlatban szinte minden klub megtiltotta a belépést a semleges kártyával. Naná, mert attól féltek, hogy ellenséges csapatok provokátor szurkolói fognak elvegyülni a hazai drukkerek között.

Most a szövetség azzal az indokkal döntött a változtatás mellett, hogy "a szurkolói kártya bevezetése óta a klubok határozhatták meg, hogy stadionjaik szektoraiba milyen klubkártyával engednek jegyet vásárolni a szurkolóknak, s azt is, hogy egyáltalán kijelölnek-e semleges szektort azok számára, akik nem rendelkeznek az adott két csapat szurkolói kártyájával. Előfordult olyan találkozó, melyre "harmadlagos" kártyával (más klub kártyájával vagy az MLSZ által kiadott Futballkártyával) nem lehetett belépőt váltani."

Advertisement

A mostani döntés szerint a jövőben a klubok kötelesek semleges szektort kijelölni hazai találkozóikon és oda harmadlagos kártyákkal rendelkezőket elhelyezni. A szövetség egyúttal arról is határozott, hogy december 31-ig meghosszabbítja a klubkártya, illetve a futballkártya kiváltásának ingyenes lehetőségét. Az MLSZ adatai szerint eddig 123 ezer szurkolói kártyát váltottak ki.

(via MTI)

Share This Story

Get our newsletter