Több magyar állapolgárnak megtiltották a beutazást Amerikába emiatt. Pénzt kértek állami megrendelésekért és EU-támogatásért.

Korm√°nyk√∂zeli korrupci√≥s √ľgyekrŇĎl √≠r a 444.hu.

A sztori onnan indult, hogy a korm√°nypropagandista napigazdasag.hu cs√ľt√∂rt√∂k√∂n zŇĪrzavaros, usz√≠t√≥ cikket k√∂z√∂lt arr√≥l, hogy a NAV √°ll√≠t√≥lag t√∂bb amerikai c√©get vizsg√°l Magyarorsz√°gon, mire az USA v√°laszul megtiltotta t√∂bb NAV-vezetŇĎ beutaz√°s√°t az Egyes√ľlt √Āllamokba. A cikk tov√°bbi r√©sz√©bŇĎl kider√ľlt, hogy a propagandalap az √Ėkot√°rs alap√≠tv√°nyt nevezte amerikai c√©gnek.

A 444.hu ma meg√≠rta a sztori val√≥di h√°tter√©t: sz√≥ sincs amerikaiak elleni NAV-vizsg√°latr√≥l meg v√°laszcsap√°sr√≥l, val√≥j√°ban az t√∂rt√©nt, hogy az amerikai hat√≥s√°gok tudom√°sa szerint korm√°nyzatk√∂zeli szem√©lyek t√∂bb amerikai c√©get pr√≥b√°ltak korrupci√≥s p√©nzre levenni, cser√©be az√©rt, hogy a c√©gek z√∂kkenŇĎmentesen kapjanak √°llami t√°mogat√°st, illetve EU-s p√°ly√°zati p√©nzeket. Volt itt minden, p√©ld√°ul a klasszikus "rendelj meg egy tanuln√°nyt ettŇĎl a c√©gtŇĎl √©s tov√°bb kapod a megrendel√©st"-figura is. E szerint a verzi√≥ szerint a korrupci√≥val gyan√ļs√≠tottak amerikai beutaz√°s√°t tiltott√°k most meg.

Advertisement