Ennyi volt, a leghűségesebb katonák is megsimicskulnak egyszer. Az Index feltett pár kérdést, a sajtós meggárgyult, és ő is feltett néhány viszontkérdést. Például arról, hogy az Index tulajdonosa tényleg ki fogja-e rúgni Sajó Dávidot.

Advertisement

Azokat az értesüléseit szerette volna ellenőrizni az Index, hogy tényleg olyan sok gyakornokot vettek-e fel Híradóhoz, hogy a folyosón is dolgoznak, illetve hogy igaz-e, miszerint ideológiai képzésben is részesülnek, és azt gyakorolják, hogyan kell kormánypárti hírt írni. Sajó Dávid megírta a kérdéseit az MTVA sajtóosztályának, ahonnan olyan unortodox választ kapott, hogy én is csak hápogok.

Advertisement

Az nem hír, hogy az MTVA közpénzből fizetett sajtóosztálya nem végzi a munkáját, hanem – lényegében elsikkasztva a rájuk jutó adóforintokat – kifejezetten akadályozza a sajtót, és nem válaszol érdemben. Az sem újdonság, hogy a világ lekülönösebb sajtósai válasz helyett szemtelenül, agresszívan visszakérdeznek. De az, hogy ilyeneket merészeljenek írni, még ezeknek a bizarr alkalmazottaknak a karrierjéban is példátlan:

Tisztelt Sajó Dávid!

Forrása félretájékoztatta Önt. Kérdéseinek tartalmai valótlanok. Mindegyik kérdéséré a válaszunk: Nem!

Tisztelettel, viszont annál nagyobb érdeklődéssel teszünk föl mi is Önnek kérdéseket:

Igaz-e az, hogy az Index szerkesztőségében részlegeket kíván megszüntetni a tulajdonos?

Igaz-e, hogy ezzel egy időben az Index tulajdonosa – ahogy forrásunk fogalmazott – frissítést kíván végrehajtani az Index munkavállalói között, ami azt jelenti, hogy régebbi újságírókat kíván elbocsátani és újakat felvenni?

Érintheti Önt ez az úgynevezett „frissítés"?

Amennyiben Önnek nem áll módjában válaszolni vagy nincs információja a feltett kérdésekkel kapcsolatban, úgy kérjük továbbítsa a megfelelő területnek levelünket, ezzel is segítve munkánkat.

Tisztelettel:

Lehet, hogy ma nyílt nap van, és részeg prolik írják a sajtósok helyett a leveleket? Ez sok mindent megmagyarázna!

Advertisement

Összességében vicces és támogatandó, hogy ilyen dilinyósok felelős beosztást tölthessenek be a közmédiában, hiszen a közmédiának sajnos nincs más értelme, mint hogy a más pénzéből propagandát gyártson. A kormánypropagandánál meg ez a primkó kocsmai prolikötekedés is sokkal-sokkal viccesebb. Tisztelettel!

Share This Story

Get our newsletter