Politiz√°l√≥ mŇĪv√©szeti hull√°m v√°rhat√≥. T√∂bben csatlakozn√°nak Weiler P√©ter k√©pzŇĎmŇĪv√©sz, netes v√°llalkoz√≥ tiltakoz√≥ performansz√°hoz. A Randivonal alap√≠t√≥ja csomagtart√≥b√≥l √°rult dolgokat most vas√°rnap Tesco-, Auchan- √©s egy√©b parkol√≥kban, az akci√≥ kisg√∂mb√∂ck√©nt duzzadhat.

Annyian jelentkeztek azzal, hogy ŇĎk is √°ruln√°nak dolgokat √≠gy, hogy lehet, a legk√∂zelebbi alkalmas vas√°rnapon m√°r 8 aut√≥ fogja j√°rni Budapest √©s k√∂rny√©ke bez√°rt hipermarketjeit ‚Äď mondta a Cinknek Weiler. A vas√°rnapi boltbez√°r√°st ellenzŇĎ p√©csi sz√°rmaz√°s√ļ mŇĪv√©sz-v√°llalkoz√≥ szeme elŇĎtt a t√∂rv√©nym√≥dos√≠t√°s hallat√°n gyerekkori k√©pek elevenedtek meg a piacon csomagtart√≥ban √°rus√≠t√≥ lengyelekrŇĎl. Ez√©rt elŇĎbb k√©pet festett a t√©m√°ban:

Majd m√ļlt vas√°rnap eleven festm√©nyk√©nt bej√°rt t√∂bb elhagyatott √ľzletk√∂zpont-parkol√≥t, hogy elj√°tssza a k√©pet.

Ez tetszett meg annyira t√∂bbeknek, hogy megkerest√©k a Habostorta √©s a Randivonal alap√≠t√≥j√°t, hadd akci√≥zzanak legk√∂zelebb vele. √Ėtletgazdak√©nt sz√≠vesen r√©szt veszek a dologban ‚Äď mondta Weiler. Ha j√≥l √©rtem, elk√©pzelhetŇĎ, hogy a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ csomagtart√≥kb√≥l mŇĪszaki cikkeket fognak "√°rulni" csapatostul, de felmer√ľlt m√°r, hogy az IKEA elŇĎtt h√ļsgoly√≥kkal demonstr√°lnak.

A nyit√≥akci√≥n a mŇĪv√©sz ‚Äď b√°r a helysz√≠ne elvileg t√∂k √ľres parkol√≥kban volt ‚Äď j√≥ p√°rszor ker√ľlt interakci√≥ba. ŇźŇĎgyelgŇĎk is akadtak a puszta betonon, akikkel sz√≥ba tudott elegyedni, volt, ahol vezet√©st oktattak az √ľres parkol√≥ban, a buda√∂rsi Auchann√°l pedig izgatott biztons√°gi emberek v√©dt√©k a puszta aszfaltot, √©s el is hessegett√©k Weilert, akinek a helysz√≠nen fot√≥kat is t√∂r√∂lnie kellett. A turn√©t a F√©ny utcai piacon vas√°rnap is nyitva tart√≥ CBA elŇĎtt fejezte be:

Advertisement

A Cink politikamentesen t√°mogat minden d√≠szletes-jelmezes mŇĪv√©szi tiltakoz√°st ‚Äď b√°rmi ellen ‚Äď, √ļgyhogy remegve v√°rjuk a k√∂vetkezŇĎ ut√°ni h√©tv√©g√©t. Weiler ugyanis azt mondta, most vas√°rnap m√©g nem fognak fell√©pni.