This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Komoly felfedezést tett a Blikk Nyan Cat ügyében

Illustration for article titled ​Komoly felfedezést tett a Blikk Nyan Cat ügyében

"Egy videójáték szupercicájának" nevezték a világhírű mémmacskát. Miközben fotókkal illusztráltak animgifeket egy online felületen. És mindezért Bajnai a hibás.

Advertisement

A "vicces verziók készültek Bajnai reklámfilmjéből", illetve a "Fidesz a reblogolás ellen"-témában írt cikket a blikk.hu, amit, eleve zseniális húzással, állóképekkel illusztráltak. Ez azért volt igazán unortodox lépés, mert a cikk arról szól, hogy milyen online népművészeti animációk készültek Bajnai vetődős EP-kampányklipje alapján. Az egyik állóképen Bajnai Nyan Catként, vagyis szivárványszínű kondenzcsíkot húzva vetődik. Ide írták azt, hogy

"A levegőben úszó volt miniszterelnök egyszer delfinekkel ugrál a rövid, módosított felvételen, máskor a Szomszédok teleregény egyik epizódjában tűnik fel. Valamint egy videójáték szupercicájává is átalakul."

Advertisement

Nyan Cat egyáltalán nem videójátékszereplő, hanem egy texasi grafikus alkotása, aki rövid, repetitív animációt csinált az általa rajzolt keksztestű cicából, amihez egy másik felhasználó hozzárakott egy debil japán dalt, és meg is született az egyik legismertebb mém. Ez:

De nem akarok igazságtalan lenni: van az az állapot, amikor az ember a Youtube-lajátszót kvarcjátéknak nézi és elkezdi nyomkodni a monitort, majd úgy látja, hogy ő irányítja a macskát.

Advertisement

A Blikk-cikk végére is hagytak poént: bár az írás vége arról szól, hogy milyen botrány lett az egyik, Orbán fejével focizós Bajnai-mémből, az emlegetett képet elfelejtették betenni illusztrációnak.

Share This Story

Get our newsletter