"Egy vide√≥j√°t√©k szupercic√°j√°nak" nevezt√©k a vil√°gh√≠rŇĪ m√©mmacsk√°t. Mik√∂zben fot√≥kkal illusztr√°ltak animgifeket egy online fel√ľleten. √Čs mindez√©rt Bajnai a hib√°s.

A "vicces verzi√≥k k√©sz√ľltek Bajnai rekl√°mfilmj√©bŇĎl", illetve a "Fidesz a reblogol√°s ellen"-t√©m√°ban √≠rt cikket a blikk.hu, amit, eleve zseni√°lis h√ļz√°ssal, √°ll√≥k√©pekkel illusztr√°ltak. Ez az√©rt volt igaz√°n unortodox l√©p√©s, mert a cikk arr√≥l sz√≥l, hogy milyen online n√©pmŇĪv√©szeti anim√°ci√≥k k√©sz√ľltek Bajnai vetŇĎdŇĎs EP-kamp√°nyklipje alapj√°n. Az egyik √°ll√≥k√©pen Bajnai Nyan Catk√©nt, vagyis sziv√°rv√°nysz√≠nŇĪ kondenzcs√≠kot h√ļzva vetŇĎdik. Ide √≠rt√°k azt, hogy

"A levegŇĎben √ļsz√≥ volt minisztereln√∂k egyszer delfinekkel ugr√°l a r√∂vid, m√≥dos√≠tott felv√©telen, m√°skor a Szomsz√©dok telereg√©ny egyik epiz√≥dj√°ban tŇĪnik fel. Valamint egy vide√≥j√°t√©k szupercic√°j√°v√° is √°talakul."

Advertisement

Nyan Cat egy√°ltal√°n nem vide√≥j√°t√©kszereplŇĎ, hanem egy texasi grafikus alkot√°sa, aki r√∂vid, repetit√≠v anim√°ci√≥t csin√°lt az √°ltala rajzolt keksztestŇĪ cic√°b√≥l, amihez egy m√°sik felhaszn√°l√≥ hozz√°rakott egy debil jap√°n dalt, √©s meg is sz√ľletett az egyik legismertebb m√©m. Ez:

De nem akarok igazs√°gtalan lenni: van az az √°llapot, amikor az ember a Youtube-laj√°tsz√≥t kvarcj√°t√©knak n√©zi √©s elkezdi nyomkodni a monitort, majd √ļgy l√°tja, hogy ŇĎ ir√°ny√≠tja a macsk√°t.

Advertisement

A Blikk-cikk v√©g√©re is hagytak po√©nt: b√°r az √≠r√°s v√©ge arr√≥l sz√≥l, hogy milyen botr√°ny lett az egyik, Orb√°n fej√©vel fociz√≥s Bajnai-m√©mbŇĎl, az emlegetett k√©pet elfelejtett√©k betenni illusztr√°ci√≥nak.