Ezt maga a Minisztereln√∂k √ör mondta term√©szetesen, m√©gpedig a Magyar √Ālland√≥ √Črtekezlet ma reggeli √ľl√©s√©n. B√≥nuszk√©nt beemelek tŇĎle egy n√©h√°ny nappal ezelŇĎtti Amerika-bar√°t vide√≥t is, amivel egyes Cink-olvas√≥k bomb√°znak engem az ut√≥bbi idŇĎben.

Sz√≥val ezt mondta ma, az MTI tud√≥s√≠t√°sa szerint, √ļgymond a b√©ke, az energiabiztons√°g √©s kereskedelmi lehetŇĎs√©gek h√°rmas√°ban √∂sszefoglalva a magyar √©rdekeket:

Magyarorsz√°g azt k√©ri sz√∂vets√©geseitŇĎl, hogy seg√≠ts√©k az orsz√°got a magyar √©rdekek √©rv√©nyes√≠t√©s√©ben. Kommunista k√©rd√©sfeltev√©s az, hogy kinek az oldal√°ra kell √°llni. Azt a k√©rd√©st kell feltenni, mi a magyar √©rdek. Szeretn√©m, ha a nemzeti √∂n√©rdekelvŇĪ gondolkod√°s a magyar k√ľlpolitikai gondolkod√°sban is megjelenne. Magyarorsz√°g gondolkod√°s n√©lk√ľl teljes√≠tette mindig a k√∂telezetts√©geit: a NATO tagjak√©nt Magyarorsz√°g elment Afganiszt√°nba, az Egyes√ľlt √Āllamok k√©r√©s√©re pedig Irakba. Most itt K√∂z√©p-Eur√≥p√°ban t√∂rt√©nnek dolgok, √©s azt v√°rjuk el minden sz√∂vets√©ges√ľnktŇĎl, hogy a magyar √°ll√°spontot k√©pviselj√©k.

A felv√©tel pedig, amit lentebb megn√©zhettek, az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara √∂sszej√∂vetel√©n k√©sz√ľlt, √©s arr√≥l sz√≥l, hogy akkora bar√°tok √©s sz√∂vets√©gesek vagyunk mi ketten, hogy csak na. M√°rmint magyarok √©s amerikaiak. A jobbos sajt√≥ban √©s a jobbos k√∂r√∂kben pedig az√©rt p√∂r√∂g a kiss√© hossz√ļ vide√≥, hogy bebizony√≠tsa, Orb√°n Viktor igenis azt mondja ma is, amit h√©t √©vvel ezelŇĎtt mondott, √©s nincs semmilyen p√°lfordul√°s.

Szerintetek?

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI