This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kommunista kérdésfeltevés, hogy kinek az oldalára kell állni

Illustration for article titled Kommunista kérdésfeltevés, hogy kinek az oldalára kell állni

Ezt maga a Miniszterelnök Úr mondta természetesen, mégpedig a Magyar Állandó Értekezlet ma reggeli ülésén. Bónuszként beemelek tőle egy néhány nappal ezelőtti Amerika-barát videót is, amivel egyes Cink-olvasók bombáznak engem az utóbbi időben.

Advertisement

Szóval ezt mondta ma, az MTI tudósítása szerint, úgymond a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar érdekeket:

Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot a magyar érdekek érvényesítésében. Kommunista kérdésfeltevés az, hogy kinek az oldalára kell állni. Azt a kérdést kell feltenni, mi a magyar érdek. Szeretném, ha a nemzeti önérdekelvű gondolkodás a magyar külpolitikai gondolkodásban is megjelenne. Magyarország gondolkodás nélkül teljesítette mindig a kötelezettségeit: a NATO tagjaként Magyarország elment Afganisztánba, az Egyesült Államok kérésére pedig Irakba. Most itt Közép-Európában történnek dolgok, és azt várjuk el minden szövetségesünktől, hogy a magyar álláspontot képviseljék.

Advertisement

A felvétel pedig, amit lentebb megnézhettek, az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara összejövetelén készült, és arról szól, hogy akkora barátok és szövetségesek vagyunk mi ketten, hogy csak na. Mármint magyarok és amerikaiak. A jobbos sajtóban és a jobbos körökben pedig azért pörög a kissé hosszú videó, hogy bebizonyítsa, Orbán Viktor igenis azt mondja ma is, amit hét évvel ezelőtt mondott, és nincs semmilyen pálfordulás.

Szerintetek?

Advertisement

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Share This Story

Get our newsletter