Egy aut√≥buszon lŇĎttem ezt a csod√°latos fresk√≥t. Nem is az a k√©rd√©s, hogy mennyibe ker√ľlt egy ilyen kamp√°ny, √©s hogy m√©gis milyen v√°ltoz√°st rem√©ltek tŇĎle az alkot√≥i. Vagy hogy nem √©rzik-e b√©n√°nak, hogy a melegeket nem mert√©k gyerekekkel megrajzoltatni, ez√©rt gyermekrajz-imit√°ci√≥val gy√∂m√∂sz√∂lt√©k bele. Sokkal ink√°bb az √©rdekelne, hogy mi a fene ez?

Ugye mennyivel eleg√°nsabban oldott√°k meg ugyanezt a reform√°tusok tavasszal?

Nem csak az√©rt, mert a j√≥l felismerhetŇĎ t√°rsadalmi csoportok egy vez√©rfonalra fŇĪzve rendszerbe szervezŇĎdtek, hanem mert volt √©rtelmes √ľzenet is: tess√©k nek√ľnk adni az egy sz√°zal√©kot. Vagy mint a norv√©gokn√°l: tess√©k felengedni a vakvezetŇĎ kuty√°kat a buszokra, meg be az √©ttermekbe.

Itt viszont t√ļl azon, hogy az √ľzenetet sem b√≠rom kibogozni, vannak ennek a furcsa pamacshalmaznak eg√©szen rejt√©lyes pontjai is. Vagy csak √©n vagyok b√©na, hogy nem √©rtem?

Advertisement

Ide√°gyazom a teljes k√©pet, mely ha lehet a nyit√≥fot√≥n√°l is rosszabb minŇĎs√©gŇĪ, viszont rajta van a jobbsz√©l is, ami lehet, hogy fontos kulcsot tartalmaz a megfejt√©shez.

Ja √©s ne feledj√©tek! M√°r nem csak a nyit√≥k√©pek kommentelhetŇĎk a Cinken, hanem a belsŇĎk is, nagy√≠t√°sra pedig tov√°bbra is megnŇĎnek.

Advertisement

* A pompás találatért köszönet ThePinochetSodukunak!