Illustration for article titled Kommentekért könyörgött a Natalie Portmanes western stábtagja

Papíron minden tökéletesen hangzott: egy felkapott rendező felkapott színészekkel le fog forgatni egy független westernt. Aztán szerencsétlen döntések sorozatával annyira súlyos lett a helyzet, hogy a film egyik gyártási asszisztensének kell a barátainál könyörögni, hogy kommenteljenek egy blogposzt miatt, különben a főnöke kirúgja.

Advertisement

Szerencsétlen Jane's Got A Gun. Utolsó pillanatban le kellett cserélni az egyik főszereplőnek felvett Michael Fassbendert. A rendező, Lynne Ramsay (Beszélnünk kell Kevinről) kirúgatta magát, mert első nap nem volt hajlandó megjelenni a forgatáson. A producereknek nevetségesen rövid idő alatt kellett megtalálni a helyettesét, aki viszont a mellékszerepet vállalt Jude Law-nak nem tetszett, ezért ő is otthagyta a filmet. Nem tudni, hogy mi lesz a Jane's Got A Gun sorsa: Portman nemcsak a főszereplő, hanem az egyik producer is, szóval neki csak nem lesz pofája otthagyni mindent.

Ramsay helyére Gavin O'Connor érkezett, aki hatékony rendező, de egyáltalán nincs olyan művészi vonzereje, mint kirúgott kollégájának. Ezt a film egyik producere, Scott Steindorff is érzékelhette, mert arra kérte meg asszisztensét, hogy azonnal szedjen össze egy csomó pozitív kommentet az új rendezőt bejelentő Deadline-poszt alá.

Advertisement

(Itt egy kis kitérő: a Deadline egyszerre a szórakoztatóipar Magyar Közlönye és Bors Online-ja, a Variety sokkal fésületlenebb riválisa, ahol rendszeresen jelentenek be bréking híreket és megalapozatlan pletykákat is. Tulajdonosa Nikki Finke, aki arról híres, hogy egyrészt bármilyen bagatell dolgon képes felkapni a vizet és perrel fenyegetni, másrészt pedig arról, hogy évek óta nem készült róla fotó.)

Illustration for article titled Kommentekért könyörgött a Natalie Portmanes western stábtagja
Advertisement

A Filmdrunk kapta meg ezt a levelet, amit a producer egyik asszisztense küldött ki az ismerőseinek, és ez áll benne:

Kérlek, írjatok minél több pozitív kommentet a cikk alá. A főnököm meg fog ölni, ha nincsen legalább 40 komment. És küldjétek el a barátaitoknak is. Köszönöm!!!

Advertisement

A dolog végülis jól sült el, mert a poszt ebben a pillanatban 87 kommentnél áll. De ha beleolvasunk, látszik, hogy tényleg egy csomót olyan vak fanatizmusban írtak, hogy biztosan semmi őszinte nincs bennük. Ez persze rögtön más fényben vet fel bármit, amit az emberek kommentben a Deadline-ban írnak (Finke blogja nem is reagált a Filmdrunkos emailre még), de még azt is, hogy mondjuk mennyire kommentelnek nagyhatalmú cégek bérencei olyan helyekre, mint az IMDb vagy a Hollywood Reporter. Vagy mondjuk a comment:com.

Share This Story

Get our newsletter