Pap√≠ron minden t√∂k√©letesen hangzott: egy felkapott rendezŇĎ felkapott sz√≠n√©szekkel le fog forgatni egy f√ľggetlen westernt. Azt√°n szerencs√©tlen d√∂nt√©sek sorozat√°val annyira s√ļlyos lett a helyzet, hogy a film egyik gy√°rt√°si asszisztens√©nek kell a bar√°tain√°l k√∂ny√∂r√∂gni, hogy kommenteljenek egy blogposzt miatt, k√ľl√∂nben a fŇĎn√∂ke kir√ļgja.

Szerencs√©tlen Jane's Got A Gun. Utols√≥ pillanatban le kellett cser√©lni az egyik fŇĎszereplŇĎnek felvett Michael Fassbendert. A rendezŇĎ, Lynne Ramsay (Besz√©ln√ľnk kell KevinrŇĎl) kir√ļgatta mag√°t, mert elsŇĎ nap nem volt hajland√≥ megjelenni a forgat√°son. A producereknek nevets√©gesen r√∂vid idŇĎ alatt kellett megtal√°lni a helyettes√©t, aki viszont a mell√©kszerepet v√°llalt Jude Law-nak nem tetszett, ez√©rt ŇĎ is otthagyta a filmet. Nem tudni, hogy mi lesz a Jane's Got A Gun sorsa: Portman nemcsak a fŇĎszereplŇĎ, hanem az egyik producer is, sz√≥val neki csak nem lesz pof√°ja otthagyni mindent.

Ramsay hely√©re Gavin O'Connor √©rkezett, aki hat√©kony rendezŇĎ, de egy√°ltal√°n nincs olyan mŇĪv√©szi vonzereje, mint kir√ļgott koll√©g√°j√°nak. Ezt a film egyik producere, Scott Steindorff is √©rz√©kelhette, mert arra k√©rte meg asszisztens√©t, hogy azonnal szedjen √∂ssze egy csom√≥ pozit√≠v kommentet az √ļj rendezŇĎt bejelentŇĎ Deadline-poszt al√°.

(Itt egy kis kit√©rŇĎ: a Deadline egyszerre a sz√≥rakoztat√≥ipar Magyar K√∂zl√∂nye √©s Bors Online-ja, a Variety sokkal f√©s√ľletlenebb riv√°lisa, ahol rendszeresen jelentenek be br√©king h√≠reket √©s megalapozatlan pletyk√°kat is. Tulajdonosa Nikki Finke, aki arr√≥l h√≠res, hogy egyr√©szt b√°rmilyen bagatell dolgon k√©pes felkapni a vizet √©s perrel fenyegetni, m√°sr√©szt pedig arr√≥l, hogy √©vek √≥ta nem k√©sz√ľlt r√≥la fot√≥.)

Advertisement

A Filmdrunk kapta meg ezt a levelet, amit a producer egyik asszisztense k√ľld√∂tt ki az ismerŇĎseinek, √©s ez √°ll benne:

K√©rlek, √≠rjatok min√©l t√∂bb pozit√≠v kommentet a cikk al√°. A fŇĎn√∂k√∂m meg fog √∂lni, ha nincsen legal√°bb 40 komment. √Čs k√ľldj√©tek el a bar√°taitoknak is. K√∂sz√∂n√∂m!!!

A dolog v√©g√ľlis j√≥l s√ľlt el, mert a poszt ebben a pillanatban 87 kommentn√©l √°ll. De ha beleolvasunk, l√°tszik, hogy t√©nyleg egy csom√≥t olyan vak fanatizmusban √≠rtak, hogy biztosan semmi ŇĎszinte nincs benn√ľk. Ez persze r√∂gt√∂n m√°s f√©nyben vet fel b√°rmit, amit az emberek kommentben a Deadline-ban √≠rnak (Finke blogja nem is reag√°lt a Filmdrunkos emailre m√©g), de m√©g azt is, hogy mondjuk mennyire kommentelnek nagyhatalm√ļ c√©gek b√©rencei olyan helyekre, mint az IMDb vagy a Hollywood Reporter. Vagy mondjuk a comment:com.