Megjelent a magyar sajt√≥t√∂rt√©net legviccesebb PR-interj√ļja, amibŇĎl, mintegy mellesleg, az is kider√ľl, hogy visszat√©r√©sre k√©sz√ľl Palot√°s J√°nos, a rendszerv√°lt√°s legend√°ja, akit √°tkereszteltek Grand Ph.D. Palot√°s J√°nosra. Kom√°romi aut√≥ja meg nem fogyasztja, hanem egyenesen termeli a benzint! √Čs lehet, hogy csal√°s az eg√©sz Grand Ph.D.!

Szinte az √∂sszes k√©rd√©s-v√°lasz fergeteges ebben az interj√ļ form√°j√ļ humorbomb√°ban, amit Kom√°romi azzal vezet fel, hogy "h√°rom √©vente j√∂n egy √∂sszefoglal√≥ √ļj zenei album is, mindig olyan dalokkal amelyek az elŇĎzŇĎeken nincsenek". De igaz√°b√≥l csak mell√©k√°gon besz√©l az albumr√≥l, hiszen a l√©nyeg a Kia Citigo. Pisti annak ellen√©re istenkedik, hogy ez nem rekl√°m, hogy az interj√ļ alj√°n ott az (x). √Čs milyen furm√°nyosan istenkedik!

Nagyon meg vagyok vele el√©gedve. "Persze ez a PR..." m√°r hallom a kritikusokat. Nos nem. Tudj√°tok √©n Miskolcra fell√©pni 4 liter benzinnel megyek √©s t√∂k√©letesen elegendŇĎ teljes√≠tm√©nnyel, vissza sem kell kapcsolnom √∂t√∂dikbŇĎl. Ez t√©ny. A h√≠r az szent, a v√©lem√©ny szabad √©s a t√©ny az t√©ny.

De mindez elt√∂rp√ľl ahhoz k√©pest, amit Kom√°romi Palot√°s J√°nosr√≥l el√°rul. Ňźt csak a minimum negyvenhez k√∂zel√≠tŇĎ olvas√≥k ismerhetik. A v√°llalkoz√≥ - az egyik els√≥ √©lŇĎ v√°llalkoz√≥, akit a kommunizmusban felnŇĎtt magyarok l√°thattak - rendszerv√°lt√°s idej√©n √©vekig √°llt a n√©pszerŇĪs√©gi list√°k dobog√≥j√°n. F√ľggetlenk√©nt bejutott az elsŇĎ parlamentbe, azt√°n f√©lidŇĎben megalap√≠totta a K√∂zt√°rsas√°g P√°rtot, ami 1994-ben 2,5 sz√°zal√©kos list√°s eredm√©nnyel nem jutott be a Parlamentbe. √Čs Kom√°romi szerint √°ppen valami √≥ri√°si dologra k√©sz√ľl:

Rem√©lem nem haragszik meg √©rte: dr. Palot√°s J√°nos Grand PhD, aki szem√©lyes bar√°tom, ha el√°rulom amit nem lehet: k√©sz√ľl valami hatalmas orsz√°gos projektre √©s az √ļj albumom elsŇĎ dala, az ‚ÄěAmi a mi√©nk" c√≠mŇĪ lesz a vez√©rhangja.

Advertisement

Csak nem visszat√©r √©s megnyeri a 2014-es v√°laszt√°sokat? Nem tudom, de megk√©rdeztem tŇĎle, ha v√°laszol, meg√≠rom.

Palot√°s a saj√°t weboldal√°n is Grand Ph.D Palot√°s J√°nosnak nevezi mag√°t, √©s k√ľl√∂n hangs√ļlyozza:

2001-ben a br√ľsszeli sz√©khelyŇĪ ‚ÄěEur√≥pai Inform√°ci√≥s Akad√©mi√°n‚ÄĚ szerzi meg a ‚Äěfiloz√≥fia doktora‚ÄĚ c√≠met. Nagydoktori √©rtekez√©s√©t 2002. november 11-√©n t√∂bb mint h√ļsz orsz√°g egyetemeinek madridi konferenci√°j√°n v√©dte meg. A sikeres v√©d√©st k√∂vetŇĎen filoz√≥fia nagydoktorak√©nt, a k√∂zgazdas√°g, az √ľzleti √©let √©s a jog ter√ľlet√©n szerezte meg a megtisztel√Ķ Grand Ph.D elismer√©st, melyet Br√ľsszelben jegyeztek be.

Advertisement

Nekem borzaszt√≥ gyan√ļs volt ez a Grand Ph.D c√≠m. Az egy dolog, hogy √©n sosem hallottam ilyesmirŇĎl, de akt√≠v Ph.D-zŇĎ, illetve oktat√≥ ismerŇĎseim sem. √ögyhogy online kezdtem kutatni. A nyomoz√°s igen sz√≥rakoztat√≥ volt √©s benne van a pakliban, hogy sima kamupap√≠rr√≥l van sz√≥.

Mag√°t az "Eur√≥pai Inform√°ci√≥s Akad√©mi√°t" sehogyan sem tal√°ltam, de a "Grand Ph.D"-re keresve elŇĎker√ľlt az el√©gg√© hasonl√≥ nevŇĪ, szint√©n belga World Information Distributed University √©s egy szemnyitogat√≥ thread egy f√≥rumb√≥l, amiben √≠zekre szedik az egyik, grand Ph.D.-t √°rul√≥ kamuegyetemet .

Advertisement

A thread onnan indul, hogy egy amerikai felhaszn√°l√≥ megk√©rdezi a f√≥rumban, val√≥di fokozat-e a Grand Ph.D., amit a m√°r eleve csal√°sgyan√ļs nevŇĪ, valami ford√≠t√≥g√©pes nig√©riai lev√©lbŇĎl szalajtott belga egyetem, a World Information Distributed University k√≠n√°l. Az egyik hozz√°sz√≥l√≥ r√∂gt√∂n pedzegeti, hogy az egyetem vezetŇĎs√©g√©ben fura m√≥don mindenkinek Grand Ph.D.-je van, egy m√°sik pedig megjegyzi, hogy mind oroszok √©s a weboldal is rossz, oroszos angols√°ggal van √≠rva. Illetve, hogy az orosz akad√©miai rendszer jellemvon√°sa az ilyen szuperc√≠mek kiad√°sa.

Ennek a kamuegyetemnek ugyan sajnos m√°r nincs semmi tartalom a weboldal√°n, csak a ford√≠t√≥g√©ppel elŇĎ√°ll√≠tott men√ľpontok l√°tszanak, de azonnal tal√°ltam egy m√°sik, szint√©n jellegzetesen kamuszervezetre utal√≥ nevŇĪ egyetemet - International University of Fundamental Studies - ahol a teljes vezetŇĎs√©g orosz, szentp√©terv√°riak, √©s majdnem mind Grand Ph.D.

Advertisement

Nem kiz√°rt, hogy ugyanaz a csapat. A fŇĎn√∂k egyenesen egy nig√©riai lev√©lbŇĎl l√©pett elŇĎ: "Prof. Dr. Shanti P. Jayasekara (Santhi Pushpa Kumara Jayasekera), Ph.D., D.Sc., Grand PhD - Academician (Russian Academy) Professor in Satellite TV Systems, The Founder of the IUFS and Rector/CEO, President of Intergovernmental Higher Academic Council (IHAC) Deputy Minister for European Questions of Secretary Politic Department of International Parliament."

Megn√©ztem m√©g egy egyetemet, amelyiken Grand PhD-t lehet szerezni, mit tesz isten, ez is h√ľlyenevŇĪ - Euro Mediterranean Academy of Arts and Sciences - √©s ennek a vezetŇĎs√©ge is feler√©szben orosz. De nemcsak √©n gyanakszom!

Advertisement

[H√°l√°s k√∂sz√∂net TMG-nek a link√©rt, magamt√≥l sosem tal√°ltam volna meg egy (x)-es rekl√°minterj√ļt]