This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Koltai Róbert fia: "kurvára felbasztam magam"

Illustration for article titled Koltai Róbert fia: kurvára felbasztam magam

Februárban került a magyar mozikba a Cycle című, magyar gyártású sci-fi animáció, ami abban a sajnálatos helyzetben van, hogy P. Koltai Gábor volt az egyik producere. Azért mondom, hogy sajnálatos a helyzete, mert akarva-akaratlanul is mindenkinek P. Koltai milliárdos adócsalása fog az eszébe jutni róla, annak ellenére, hogy a rendező Sóstai Zoltán többéves, megfeszített munkával készítette a filmet. Az origónál sem volt ez másképpen, Lavicska Zsuzsannak írt egy negatív kritikát a filmről, amiben muszáj volt megemlíteni Koltai Róbert fiának zavaros ügyeit. A producer meg nem hagyta szó nélkül.

Advertisement

Azt még mindig nem értem, hogy miért Bujdosó Borinak kellett címeznie a Facebookra írt nyílt levelét, de nagyon tetszik az a tempó, ahogyan odavág egyet az Indexnek és Gőzsy Katinak, a Blikk újságíróit patkányoknak hívja, a végén pedig kifejtni, hogy nem szeretné az origót beperelni, de ha így folytatják, muszáj lesz. Egy percig se felejtsük el, ez az az ember, aki a VPOP szerint több, mint 2 milliárd forinttal megkárosította az államot és mindeközben a Facebookos profiljára simán kirakta az egy szélhámos utáni hajszáról szóló Kapj el, ha tudsz plakátját.

A teljes levelet itt lehet elolvasni, de következzenek a legjobb részek belőle:

Azt viszont képtelen vagyok szó nélkül hagyni (ne féljük szívünkre tett kézzel kimondani: kurvára felbasztam magam rajta), hogy az Origo csapata immár a második alkalommal, két egymást követő filmem kapcsán játssza el azt, hogy a folyamatban lévő büntetőügyemről szóló „színes hírekkel” próbálja eladni az állítólagosan „filmkritika” műfajban íródott műveit.

Kedves Bori! Ez így ebben a formában nem filmkritika, hanem alantas, ócska és hazug bulvár újságírás, melyet véleményem szerint még a Blikk nevezetű undorító szennylap sem engedhetne meg magának (bár nyilván ők lazán megcsinálják), nemhogy az Origo Filmklub. Sőt, a ti tevékenységetek még ennél is sunyibb, mert a Blikk-es patkányok legalább felvállalják azt, hogy papírba csomagolt szart etetnek az emberekkel, ti viszont ugyanezt fehér kesztyűs felszolgálókkal ezüsttálcán kínáljátok fel a fogyasztóitoknak.

1) Ha filmkritikát írtok, akkor a filmről írjatok, ez a feladatotok és ez a szakmátok, ne menjetek le Index-be és Gőzsy Katiba. Ez (remélhetőleg) nem a ti műfajotok. A Blikk szintjére pedig pláne ne alacsonyodjatok le.

Ha kizárólag a Blikk-es és Index-es hazugságokkal dobálóztok, akkor olyan jogsértéseket követtek el, amelyek miatt kénytelen voltam mostanra már egy rakás sajtóterméket személyiségi jog súlyos és szándékos megsértése miatt beperelni. Az Origo eddig nem tartozott ezek közé, és hidd el, nagyon őszintén mondom, hogy nem is szeretném, ha ebbe a halmazba kerülne és nem is gondolom, hogy oda való.

Advertisement

A kritikából egyébként öt bekezdés egyáltalán nem foglalkozik P. Koltaival, hanem csak és kizárólag a filmmel. A Geekz blogon pedig pozitív kritika is készült róla.

Kép: Magic Boys/Facebook

Share This Story

Get our newsletter