A Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet három nappal a téli olimpia kezdete előtt kitett egy videóválogatást azokról a szörnyű atrocitásokról, amiket az orosz LMBT-közösség tagjai átélnek.

A nemzetközi és a magyar sajtó is bőven írt már az ilyen erőszakos alázásokat művelő csoportokról, itt van például a 444 hátborzongató cikke a melegekre vadászó orosz nácikról.

Advertisement

A nácik trükkje az, hogy melegeknek adják ki magukat, randikra hívnak egy kiválasztott szerencsétlent, aztán a randi helyett kamerát dugnak az arcába és különböző fizikai és lelki abúzusnak teszik ki őket, majd az elkészült videókat felteszik vagy a Youtube-ra vagy a Facebook orosz megfelelőjére.

A válogatásban is említik az egyik legsúlyosabb esetet, amikor egy áldozatot az erdőbe csaltak, elégették a ruháit, megbilincselték, majd adtak neki egy üveget, hogy erőszakolja meg magát.

A támadásoknak törvényi keretet a tavaly júliusban, a „homoszexuális propagandát” tiltó rendelkezés ad. Amikor Putyint múlt hónapban szembesítették a melegeket ért támadásokkal, csak annyit mondott, hogy a melegek szabadok lehetnek, csak hagyják békén a gyerekeket.

Itt meg tudjátok nézni a Human Rights Watch videóját:

[Gawker]

Share This Story

Get our newsletter