A legjobb sörök, finom kaják jó áron és nulla térerő. A volt Rock Randevú helyén nyílt Hopfanatic Pub bőven megér öt perc sétát az Oktogontól.

Kissé elfogult vagyok.

Egyrészt mert a Hunyadi tér 11. alatti vendéglátóipari egységben ittunk Főzdebusz Zsófival a gimis évek alatt, mikor hétvégente jártunk fel Pestre koncertekre. Én főleg a Kispált fotózni, ő pedig ez alatt az első sorban üvöltözni. Hogy miért pont ez lett a törzshely, nehéz felidézni, de egy gyorsan kitalált legenda szerint a Terror Házába tett iskolai látogatás kötetlen részéről lógtunk ide először alkoholizálni. Már akkor is nehezen viseltük a kommunistákat.

Másrészt, imádom a Hopfanatic söreit.

A Rock Randevú pincéje legalább fél éve üresen állt, Kiss Tomi pedig belátta, hogy a Kunságban nincs közönsége a Hopfanatic söreinek, így az ottani kocsmát becsomagolta, és átköltöztette a Hunyadi térre. Amennyire emlékszem, a hely pénteki megnyitóján Uj Péter már kissé rozmáros tekintettel mondott valamit a túlzott korianderességről, Kővári Gergő pedig a Főzdefeszthez hasonlóan itt is dorombozásra késztette a közelében ülő férfiakat, tehát jó volt a buli. Biztosat nem tudok, rengeteget ittam.

Advertisement

A csütörtöki rendezvény annyival lesz jobb, hogy a sörök mellé jönnek az új kaják is. Tomi szakács volt, mielőtt sörfőzőnek állt, a péktermékeket pedig Piszkor Norbi szállítja, aki ha épp nem komló trüffelt készít, cukrász, és hobbiból pék is. Szakács+hobbi pék= jó burger, a Gozsdura egyre inkább jellemző sallang nélkül.

Advertisement

Tegye fel a kezét, aki mostanában megúszott egy korsó (fél liter!) jó erős (7+%) IPÁ-t egy tartalmas burgerrel kétezer forint alatt!

Akkor csütörtökön!