Van ez a parlamenti bizotts√°g, tudj√°tok, akik Snowdennelis el akartak besz√©lgetni valamilyen form√°ban, na annak a bizotts√°gnak a mai √ľl√©s√©n kider√ľlt, hogy kiket hallgattott le az amerikai titkosszolg√°lat.

Advertisement

Ez az inform√°ci√≥ azonban √°llamtitoknak minŇĎs√ľl, √≠gy Kocsis M√°t√©, √©s Guly√°s Gergely, a test√ľlet fideszes aleln√∂ke azt sem mondta el, hogy h√°ny ember √©rintett a lehallgat√°sban, √≠rja az MTI.

Arra a k√©rd√©sre, hogy mi√≥ta tarthattak a lehallgat√°sok, Guly√°s Gergely azt mondta: √ļgy tudj√°k hogy a 2001. szeptember 11.-i amerikai terrort√°mad√°sok ut√°n elfogadott - s m√°ig √©rv√©nyben l√©vŇĎ - "Patriot Act" n√©ven ismert t√∂rv√©ny adott lehetŇĎs√©get az Egyes√ľlt √Āllamok h√≠rszerz√©s√©nek az ilyen jellegŇĪ adatgyŇĪjt√©sre.

Kocsis M√°t√© eg√©sz pontosan ezt mondta az √ļjs√°g√≠r√≥knak:

Az Orsz√°ggyŇĪl√©s Eur√≥pa t√∂bb orsz√°g√°t √©rintŇĎ lehallgat√°si botr√°ny magyarorsz√°gi sz√°lainak, valamint a k√ľlf√∂ldi befoly√°sszerz√©si t√∂rekv√©seknek felt√°r√°s√°ra l√©trej√∂tt vizsg√°l√≥bizotts√°g√°nak cs√ľt√∂rt√∂ki √ľl√©s√©n megtudt√°k, hogy Magyarorsz√°gon kiket hallgathattak le az Egyes√ľlt √Āllamok titkos adatgyŇĪjt√©se sor√°n

Advertisement

√ď-√≥, √©n eddig azt hittem, hogy ez a bizotts√°g csak a lehallgat√°st vizsg√°lja, most l√°tom, hogy ott a feladatk√∂r√ľk k√∂z√∂tt a k√ľlf√∂ldi befoly√°sszerz√©si t√∂rekv√©sek felt√°r√°sa, rem√©lem fogunk m√©g egy csom√≥ tr√©f√°s dolgot hallani Kocsis vagy Guly√°s sz√°j√°b√≥l!

Fotó: Facebook