Illustration for article titled Kocsis Máté tudja, hogy kiket hallgattak le, de nem mondja meg

Van ez a parlamenti bizottság, tudjátok, akik Snowdennelis el akartak beszélgetni valamilyen formában, na annak a bizottságnak a mai ülésén kiderült, hogy kiket hallgattott le az amerikai titkosszolgálat.

Advertisement

Ez az információ azonban államtitoknak minősül, így Kocsis Máté, és Gulyás Gergely, a testület fideszes alelnöke azt sem mondta el, hogy hány ember érintett a lehallgatásban, írja az MTI.

Advertisement

Arra a kérdésre, hogy mióta tarthattak a lehallgatások, Gulyás Gergely azt mondta: úgy tudják hogy a 2001. szeptember 11.-i amerikai terrortámadások után elfogadott - s máig érvényben lévő - "Patriot Act" néven ismert törvény adott lehetőséget az Egyesült Államok hírszerzésének az ilyen jellegű adatgyűjtésre.

Kocsis Máté egész pontosan ezt mondta az újságíróknak:

Az Országgyűlés Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek feltárására létrejött vizsgálóbizottságának csütörtöki ülésén megtudták, hogy Magyarországon kiket hallgathattak le az Egyesült Államok titkos adatgyűjtése során

Advertisement

Ó-ó, én eddig azt hittem, hogy ez a bizottság csak a lehallgatást vizsgálja, most látom, hogy ott a feladatkörük között a külföldi befolyásszerzési törekvések feltárása, remélem fogunk még egy csomó tréfás dolgot hallani Kocsis vagy Gulyás szájából!

Fotó: Facebook

Share This Story

Get our newsletter