This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Kocsis Máté példáját követik a melegházasság amerikai és orosz ellenzői

Illustration for article titled Kocsis Máté példáját követik a melegházasság amerikai és orosz ellenzői

Vagy inkább Kocsis Máté követte az ő példájukat? Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz?

Advertisement

Hétvégén óriásit robbant a facebookos szivárványos forradalom, azt írják, 26 millió ember cserélte le a profilképét, így üdvözölve az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának döntését, miszerint mostantól kezdve az ország minden államában házasodhatnak az azonosneműek.

Advertisement

Nem sokkal később Kocsis Máté józsefvárosi polgármester is reagált az ügyre, ő a nemzeti lobogó színeit varázsolta a képére. Hasonlóan nemzeti zászlókkal reagált sok amerikai és orosz, köztük sok melegházasság-ellenző is a szivárványos mémre. Mindkét országban fejlesztettek olyan eszközöket, amelyek segítségével a felhasználók könnyedén nemzetire cserélhették a profilképeiket.

Az ilyen képeket posztolók közül többen kifejezetten leírják, hogy nem homofóbok, egyszerűen a hazafias érzelmeiket akarják kifejezni. De olyanok is vannak bőven, akik egyértelműen a szivárványos ellenében használják a nemzeti lobogókat. Mások pedig azt sérelmezték, hogy az LMBTQ-mozgalmak kisajátítják maguknak a szivárványt, mint szimbólumot.

Advertisement
Illustration for article titled Kocsis Máté példáját követik a melegházasság amerikai és orosz ellenzői

Oleg Csulakov orosz grafikus azt mondta, nem homofób céllal hozta létre az orosz zászlósító webes appját, sokan olyan feliratokat raknak a képek mellé, hogy #pridetobestraight és #pridetoberussian.

Advertisement

Brandon Davis viszont egyértelműen a szivárványos zászló ellenében ajánlja Right Wing News-t.

Advertisement

Hogy Kocsis “Nem Buzeráns” Máté pontosan mit akart kifejezni a saját képével, jó kérdés, mindenesetre érdekes, hogy hogy ez a nemzeti zászlózás szintén elterjedt, habár messze nem öltött akkora méreteket, mint az eredeti jelenség. Egyébként úgy néz ki, már az is lecsengőben van, egyre több ismerősöm álltja vissza a régi profilképét.

via Mashable, BuzzFeed, Gizmodo, The Russian Bear

Share This Story

Get our newsletter