A 2010-es √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sok elŇĎtt hirtelen 30 fŇĎvel megugrott Aba√ļjlak lakosainak a sz√°ma. Addig 90-en laktak a faluban. K√∂zokirat hamis√≠t√°sa miatt megr√≥tt√°k Aba√ļjlak akkori alpolg√°rmester√©t, Kocsis S√°ndort, aki nem m√°s, mint Kocsis M√°t√©, a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥j√°nak √©desapja, √≠rja az atlatszo.hu.

Az idŇĎsebb Kocsis nem az egyetlen gyan√ļs√≠tott, de ŇĎ szem√©lyesen 5 fŇĎt jelentett be abba a h√°zba, amin ŇĎ haszon√©lvezeti jogot gyakorolhat.

A gyan√ļs√≠tottak azzal v√©dekeztek, nem voltak tiszt√°ban azzal, hogy bŇĪncselekm√©nyt k√∂vetnek el. T√∂bben azt vallott√°k, hogy Aba√ļjlakon k√©sz√ľltek letelepedni, v√°llalkoz√°st ind√≠tani. Ezeknek az √°ll√≠t√°soknak k√©sŇĎbb ellentmondott a k√∂rjegyzŇĎ tapasztalata, aki √ļgy l√°tta, a v√°laszt√°sokat k√∂vetŇĎen m√°r nem erŇĎltett√©k √ļj lakhely√ľk√∂n val√≥ marad√°sukat az aba√ļjlaki otthonteremtŇĎk, olyanniyra, hogy lakc√≠mbejelentŇĎ lapjukat t√∂bben visszavont√°k. M√°sok csal√°di okokra hivatkozva jelentkeztek be Aba√ļjlakra, abban azonban megegyezett a helyzet√ľk, hogy egyik√ľk sem tart√≥zkodott a telep√ľl√©sen folyamatosan.

A 2010-es v√°laszt√°sokon Poll√°k Istv√°n Zolt√°n nyert 76 szavazattal. Poll√°k pontosan ugyanazokon a napokon, amikor Kocsis, szem√©lyesen h√°rom fŇĎt fogadott be otthon√°ba. Kocsis S√°ndor ugyan "a 2010-es v√°laszt√°son nem indult, viszont a Horthy Mikl√≥s T√°rsas√°g aleln√∂ki poz√≠ci√≥j√°t megŇĎrizte, csak√ļgy mint a t√∂rt√©nelmi vit√©zi rendben √∂r√∂k√∂lt vit√©zi c√≠m√©t."

Az egész tényfeltárást az atlatszo.hu-nál lehet elolvasni, én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz ennek mondjuk a Fideszes reakciója, bár ennél nem várok sokkal kifinomultabb megoldást.