Kling József vezeti ezután az Origo kulturális rovatát

Illustration for article titled Kling József vezeti ezután az Origo kulturális rovatát

Puskár Krisztán, aki eddig csinálta a melót, távozik, és Kling kerül a helyére. Maileztem vele, hogy pontosan mit hogyan fog csinálni, még nem döntötte el, tájékozódik, beszélget.

Advertisement

Az a helyzet, hogy Kling József nekem nagyon régi barátom, úgyhogy egyrészt elfogult vagyok vele, másrészt sok sikert kívánok neki. Még a boros szubkultúrában ismerkedtem meg vele, és én hívtam az Origóhoz, amikor kitaláltuk, hogy legyen komolyzenei tartalmunk is. Később ráadásképpen az utazásos rovatnak is szerzője-szerkesztője lett, még később a Táfelspiccbe is szállított be szövegeket nagy mennyiségben. Azok közé az emberek közé tartozik – nem sokan vannak ilyenek –, akik boros-pálinkás-sörös dolgait még napjainkban is el bírom olvasni.

A kultúrával egyébként sokat vacakoltunk az Origóban, rendesen szét volt szórva ez a terület. Ami nagyon ment, az a szuper Filmklub volt, menő módon csinálták Inkei Bencéék a Quartot, és nagyon fogyasztották a kedves emberek a tévés cikkeket is. A többire azt találtuk ki, hogy legyen egy laza blogrendszer, a komolyzene mellett külön képzőművészet, színház, dizájn és miegymás, jórészt külsős szerzőkkel. Na hát az egy nagy kérdés, hogy ezeket egymáshoz lehet-e boronálni, és hogy hogyan, ha egyáltalán.

Advertisement

[a fényképen Kling a mikrofonos ember, a másik meg Márton János pálinkafőző mester]

Share This Story

Get our newsletter