Épp meghalt egy csomó ember a szomszédban? Ki nem szarja le, ha lehet lutraalbumot ragasztani az Everesten! Szürreális cikkecskében számol be a Blikk hazánk bizonyos szempontból legsikeresebb hegymászójának pillanatnyi helyzetéről.

Klein épp az Everestet próbálja meg oxigénpalack nélkül megmászni. Az Everestről ezt érdemes tudni:

Klein expedíciócskáját ez szerencsére nem hátráltatja:

Nem hátráltatja a legalább 13 halálos áldozatot követelő lavina a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászását tervező Klein Dávidot (38). Olyannyira, hogy a SPAR Everest Expedíció hegymászója már 7000 méteres magasságig jutott. A hét végén egy tomboló hóvihar miatt egy kicsit várnia kellett, de azóta remekül halad a táborláncépítéssel.

Fasza! A 16 halott kivétel nélkül serpa volt, ők azok a hegy nepáli oldalán élő emberek, akik évtizedek óta a pénzes nyugati expedíciókból élnek mint magashegyi teherhordók. Társaik halála óta úgy döntöttek, hogy az idei szezont kihagyják és levonulnak a hegyről. Honfitársunkat szerencsére ez sem hátráltatja:

A fárasztó napok után Dávidnak egy kis kikapcsolódásra is volt ideje, átlapozhatta például a SPAR Hegymánia matricagyűjtő albumát. De vajon őt miért nem érinti a serpák sztrájkja? Ennek az az oka, hogy Dávid csak az expedíció korai szakaszában vette igénybe a hegyi vezetők szolgáltatását. Innen Dávid már a saját maga teherhordója lesz. És bár egy nepáli serpával indul a csúcsra, Ang Mingma mászótárként kíséri el.

Advertisement

További hátráltatásmentes hegyi kirándulást kívánunk innen a Cink szerkesztőségéből.

FotĂł: Blikk