This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Klein Dávidot szerencsére nem hátráltatja 16 ember halála

Illustration for article titled Klein Dávidot szerencsére nem hátráltatja 16 ember halála

Épp meghalt egy csomó ember a szomszédban? Ki nem szarja le, ha lehet lutraalbumot ragasztani az Everesten! Szürreális cikkecskében számol be a Blikk hazánk bizonyos szempontból legsikeresebb hegymászójának pillanatnyi helyzetéről.

Advertisement

Klein épp az Everestet próbálja meg oxigénpalack nélkül megmászni. Az Everestről ezt érdemes tudni:

Klein expedíciócskáját ez szerencsére nem hátráltatja:

Nem hátráltatja a legalább 13 halálos áldozatot követelő lavina a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászását tervező Klein Dávidot (38). Olyannyira, hogy a SPAR Everest Expedíció hegymászója már 7000 méteres magasságig jutott. A hét végén egy tomboló hóvihar miatt egy kicsit várnia kellett, de azóta remekül halad a táborláncépítéssel.

Advertisement

Fasza! A 16 halott kivétel nélkül serpa volt, ők azok a hegy nepáli oldalán élő emberek, akik évtizedek óta a pénzes nyugati expedíciókból élnek mint magashegyi teherhordók. Társaik halála óta úgy döntöttek, hogy az idei szezont kihagyják és levonulnak a hegyről. Honfitársunkat szerencsére ez sem hátráltatja:

A fárasztó napok után Dávidnak egy kis kikapcsolódásra is volt ideje, átlapozhatta például a SPAR Hegymánia matricagyűjtő albumát. De vajon őt miért nem érinti a serpák sztrájkja? Ennek az az oka, hogy Dávid csak az expedíció korai szakaszában vette igénybe a hegyi vezetők szolgáltatását. Innen Dávid már a saját maga teherhordója lesz. És bár egy nepáli serpával indul a csúcsra, Ang Mingma mászótárként kíséri el.

Advertisement

További hátráltatásmentes hegyi kirándulást kívánunk innen a Cink szerkesztőségéből.

Fotó: Blikk

Share This Story

Get our newsletter