Nincs edzői licensze az edződnek? Semmi baj, szerződtetsz mellé egy engedélyes pályaedzőt. A külügyminiszter kabinetfőnökének nincsen diplomája, ami törvénytelen. Megoldották.

Advertisement

Kabinetfőnök a magyar törvények szerint diplomás ember lehet, ezért lettem inkább újságíró. Benkő Szilárdnak, Szijjártó miniszter havi bruttó 885 ezret kereső kabinetfőnökének szintén nincsen diplomája, mégis betölti a munkakört, amit a kedvéért másképp neveztek el.

Hivatalosan, hiszen interjúban Szijjártó - a valóságnak megfelelően - minden további nélkül a kabinetfőnökének nevezte a férfit, aki teremfocis csapattársa Dunakeszin. De írásos nyoma is van, hogy Benkő - a törvényt megkerülve - igazából egy diplomamentes kabinetfőnök. A kormany.hu-ra feltöltött kormányzati kontaktlistán is ilyen megjelöléssel szerepel ugyanis.

Advertisement

Amikor a vs.hu rákérdezett, maga a külügyminisztérium is elismerte, hogy

„Benkő Szilárdnak nincs meg az a felsőfokú, szakirányú végzettsége, amivel kormánytisztviselőként felsővezetői munkakört lásson el"

Advertisement

Így Benkó papíron "a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja", míg a kabinetet papíron Sümegh Réka kabinetfőnök-helyettes vezeti, mert neki van diplomája.

Ez pontosan így megy abban a romlott, eredménytelen, korrupt közegben, amit Szijjártó miniszter olyan jól ismer: a magyar futballban.

Advertisement

Külön vicces a fenti videó, ami egy összefoglaló hősünk 2012/13-as idényéből. Ezen két jelenet látható: egy harmincszor megismételt büntető, amit belő, és egy ezerszázalékos megaziccer, amit belelő a kapusba, majd elesik.*

Share This Story

Get our newsletter