A j√°rŇĎrkocsiban √ľltek, amikor a 28 √©ves Ismaaiyl Brinsley k√∂zvetlen k√∂zelrŇĎl mellkason lŇĎtte ŇĎket. A f√©rfi azt√°n a k√∂zeli metr√≥√°llom√°shoz menek√ľlt, ahol v√©gzett mag√°val. H√°rom √©ve nem lŇĎttek agyon rendŇĎrt szolg√°latteljes√≠t√©s k√∂zben a v√°rosban.

Brinsley-nek m√°r kor√°bban is volt priusza, t√∂bbek k√∂z√∂tt rabl√°s√©rt, √©s egyszer a bar√°tnŇĎj√©t is hasba lŇĎtte. A f√©rfi kor√°bban k√∂z√∂ss√©gi oldalakon jelezte, hogy mire k√©sz√ľl, √©s a baltimore-i hat√≥s√°gok ki is k√ľldtek egy figyelmeztet√©st, de ez nagyj√°b√≥l a mer√©nylettel egy idŇĎben √©rkezett meg New York-ba.

A fenti Instagram-csatorna val√≥sz√≠nŇĪleg Brinsley-√© volt, a Gawker szerint hasonl√≥ nadr√°g √©s cipŇĎ volt a helysz√≠nrŇĎl elsz√°ll√≠tott f√©rfin is. A csatorna m√°r nem el√©rhetŇĎ.

Advertisement

Az Instagram-on tal√°lt inform√°ci√≥k szerint a mer√©nylet megtorl√°s lehetett Eric Garner √©s Michael Brown hal√°l√°√©rt ‚Äď mindketten fegyvertelen feket√©k voltak, √©s egyik esetben sem √≠t√©lt√©k el az ŇĎket meg√∂lŇĎ rendŇĎrtisztet. Ennek kapcs√°n am√ļgy is √≥ri√°si a fesz√ľlts√©g most az Egyes√ľlt √Āllamokban.

Advertisement

Az eset r√°ad√°sul √ļgy tŇĪnik √©ket vert az v√°ros polg√°rmestere, Bill de Blasio √©s a rendŇĎr√∂k k√∂z√© ‚Äď amikor a politikus sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott t√∂bben is h√°tat ford√≠tottak neki. Az esetet ŇĎ is √©s Obama is m√©lyen el√≠t√©lte. Jelenleg kem√©ny vit√°k robbantak ki a gyilkoss√°gok kapcs√°n, mindenki a felelŇĎs√∂ket keresi.

via The New York Times