Kíváncsiak vagytok L. Simon László boraira? Szinte házhoz jönnek

Utánanéztem tegnap, hogy mikor is lesz pontosan a budavári borfesztivál – mindmáig a legnagyobb magyar seregszemle! –, majd írok nektek guide-ot, úgy tervezem, és egy füst alatt átnéztem a kiállítók listáját is. Mit ad isten, ott van a névsorban az L. Simon Borászat.

Az a helyzet, hogy én már kóstoltam a híres fideszes közellenség dolgait, sőt még írtam is róluk. Az úgy volt, hogy a Fiatal Írók Szövetsége néhány évvel ezelőtt meghívott, hogy tartsak nekik előadást a borblogolásról. A rendezvény az L. Simon família panzió-borozójában történt, nyökögtem valamit, aztán lementünk a pincébe, és kóstoltunk, ahogy nézem az akkori posztomat, ízlett a rozé és a tramini is. Őrület.

Advertisement

Ahhoz képest pláne, hogy ahol öreg és nagy hordókat láttok pirosra festett abroncsokkal, ott indokolt gyanakodni. Mámint arra, hogy a tiszta technológiák bevezetése és a friss ízű borok piedesztálra emelése még hátra van, később hozza el őket a történelem, ha egyáltalán.

L. Simon László amúgy a FISZ-es buli idején még nem politikus volt, hanem írószövetségi titkár. A 209-es standon találhatjátok meg a termékeit, ha kíváncsiak lesztek rájuk.

Share This Story

Get our newsletter