Még nem faölelgetőként is borzasztóan megrázott a kidöntött és hatalmas darabokra fűrészelt, kicsit sem korhadt faóriás látványa. Nagyot dobtak ezzel az Olimpiai parkon.

Nem az Olimpiai Park felől kellett volna munkába jönnöm, mert nagyon rossz kedvem lett a parkfelújítás címén kivágott óriási platán láttán. Egy olvasónk küldött reggel nagy fotósorozatot arról, ahogy a kivitelezők kivágják és felbarabolják a kivételesen nagy platánt.

Nem vagyok fadoktor, de az a fotókon és élőben is látszódott, hogy a faóriás nem volt korhadt, üreges, gombás vagy elszíneződött. Még így darabokban is jól érzékelhető, mekkora fáról volt szó.

Advertisement

A riasztás reggel érkezett a "Rogán pusztítóbb, mint az 1838-as jeges ár" subjectű levélben. A téren lakó levélíró elkeseredésében hosszú kirohanást intézett Rogán Antal polgármester ellen, a nyakába varrva a Parlament előtto hársfasor megkurtítását is, amihez pont nem volt semmi köze. Ehhez annál inkább. Beszéltem az Önkormányzattal, amint a reakciójuk megérkezik, természetesen azonnal kiposztolom.